Marcel Ciolacu a ajuns la spital. "PSD propune un plan de relansare economică"

386
Marcel Ciolacu a ajuns la spital.

Articole de la același autor

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns ieri la spital după ce, în timpul unei transmisiuni, i s-a făcut rău iar apoi și-a pierdut echilibrul fiind ajutat de un coleg. Liderul social-democraților a avut o transmisie live, pe pagina de socializare a partidului, în cadrul căreia a prezentat programul pentru repornirea economică a României.

În cadrul transmisiunii, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD propune un plan de relansare economică, ce cuprinde 28 de măsuri economice și sociale și patru obiective pe termen scurt și mediu, și anume repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă, protejarea puterii de cumpărare și stimuli economici.

Potrivit documentului intitulat "Repornim România", PSD propune acordarea pentru angajatori a 2.250 de lei timp de 3 luni și 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă pentru aceeași perioadă, cu condiția menținerii locului de muncă timp de cel puțin un an de la data încetării subvenției. De asemenea, PSD mai vrea suspendarea până la sfârșitul anului a impozitului pe venit, contribuțiilor și taxelor locale pentru companiile din sectorul turismului, transporturilor, Horeca, cosmetică, profesii liberale, dacă mențin locurile de muncă, și o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie și gaze.

O altă măsură vizează acordarea pentru o perioadă de 3 luni a unei indemnizații de sprijin în valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru familiile cu venituri de la 1.501 la 2.000 lei pe lună. Acești bani vor fi dați sub formă de vouchere și vor putea fi folosiți doar pentru alimente și medicamente.

PSD propune și eșalonarea pentru o perioadă de 6 luni a obligațiilor fiscale pentru firmele afectate, fără penalități și dobânzi, susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finanțate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%, termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați și decontarea rapidă a concediilor medicale.


Social-democrații mai vor ca exporturile să fie susținute prin garanții de stat 100% și cu credite cu perioada extinsă de grație fără plata ratelor pe perioada de grație, să fie flexibilizate clauzele din contractele încheiate în cadrul programului Start Up Nation și să fie diminuate blocajele financiare prin garantarea cumpărării de creanțe de la IMM de către instituțiile de credit.

Alte propuneri ale PSD se referă la plata la 5 zile pentru produse proaspete și 15 zile pentru celelalte produse, susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei, dar și la suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi, dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus către achizițiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice.

PSD susține creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020 și susținerea turiștilor și a operatorilor de turism printr-o schemă de ajutor de stat potrivit căreia se acordă vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021, precum și stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de un miliard de euro pe următorii 10 ani.

XXXX

Revenind la starea de sănătate a liderului PSD, în timpul transmisiei, după circa 10 minute de la momentul în care a intrat în direct, Marcel Ciolacu a început să vorbească cu dificultate și să tremure. Ulterior, el și-a pierdut echilibrul și a fost ajutat de un membru al echipei care se afla în platoul de transmisie. Serviciul de Ambulanță a fost solicitat pentru a-i acorda asistență medicală.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu și-a revenit după episodul respectiv. El a ieșit în curte, s-a urcat în mașina personală și a plecat, fără să aștepte sosirea ambulanței.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a precizat, la Digi24, că starea de sănătate a lui Marcel Ciolacu este bună.

"I s-a făcut un screening complet. În acest moment, toate rezultatele sunt bune, nu a existat decât o cădere de calciu, posibil, starea de sănătate este una bună. Din partea Spitalului Militar Central va exista o comunicare scrisă cu ce consult i s-a făcut și ce analize i s-au luat. În cuvintele noastre, este sănătos, i s-au făcut toate testele, toate analizele specificate de protocolul în vigoare, iar rezultatul este unul bun. Este ok, este bine, este ca înainte de incident", a declarat Romașcanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2977 secunde