Majorarea salariilor bugetarilor în 2010 nu mai figurează în proiectul Legii unice de salarizare

213
Ultima variantă a proiectului Legii unitare de salarizare nu mai prevede majorarea salariilor bugetarilor în 2010 la capitolul privind impactul bugetar al aplicării actului normativ, se arată în proiectul Legii, obținut de NewsIn.
"În anul 2010 nu va exista un impact macro-economic produs de aplicarea acestei legi, întrucât pentru întregul personal bugetar se va realiza numai reîncadrarea acestuia cu menținerea drepturilor salariale în plată în anul 2009. Proiectul de act normativ se adresează în special persoanelor cu venituri mici și va realiza pentru personalul debutant o salarizare mai atractivă cu mult superioară celei existente în prezent", se arată în nota de fundamentare a proiectului Legii unitare de salarizare.
Surse guvernamentale au declarat că majorarea salariului minim în 2010, care ar fi majorat salariile a circa 150.000 de bugetari, nu poate fi susținută din punct de vedere economic și că "cel mai probabil anul viitor vor fi înghețate toate salariile, o măsură în acest sens urmând a fi luată la sfârșitul acestui an".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9202 secunde