MAI: 61 sesizări de incidente electorale, 5 posibile fapte penale

Duminică, 10 Noiembrie 2019
131
Alegeri prezidențiale 2019. Până la ora 15.00, au fost înregistrate 61 de sesizări privind incidente electorale, dintre care jumătate nu au fost confirmate, iar cinci sunt posibile fapte de natură penală, informează Monica Dajbog, reprezentantul MAI.


UPDATE ora 15.00 Alegeri prezidențiale 2019. Până la această oră, au fost înregistrate 61 de sesizări privind evenimentele electorale, cele mai numeroase fiind consemnate pe raza județelor Dolj (11 evenimente), Giurgiu (5), Mehedinți (4), Olt (4) și în Municipiul București – 5 evenimente.

"Din numărul total de evenimente sesizate, jumătate nu s-au confirmat. Cele mai multe sesizări au fost de fraudă electorală, sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secțiilor de votare și nerespectarea dispozițiilor legale privind prezența altor persoane în cabina de vot. Cinci evenimente sesizate fac referire la posibile fapte de natură penală", a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, respectiv 3 avertismente și 7 amenzi.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2131 secunde