MAE, referitor la relaţiile diplomatice România - Spania: "Cel mai important rol revine comunităţii româneşti"

231
MAE, referitor la relaţiile diplomatice România - Spania:
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) celebrează, miercuri, 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Spania şi subliniază rolul "cel mai important" al comunităţii de români stabiliţi în Regat.

"Dincolo de dialogul la nivel politic, legăturile culturale şi lingvistice, marcate de latinitate şi dublate de o cooperare în creştere, precum şi convergenţa obiectivelor în plan european, aliat şi multilateral, au sprijinit evoluţia constantă a relaţiei bilaterale. Cel mai important rol revine comunităţii româneşti din Regatul Spaniei, care a atins un nivel excepţional de integrare şi, astfel, reprezintă o adevărată punte de legătură între cele două ţări. Contribuţia incontestabilă a cetăţenilor români stabiliţi în Regatul Spaniei este esenţială pentru funcţionarea economiei din ţara-gazdă, fiind facilitată de deschiderea societăţii spaniole", arată MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ministerul român adaugă că "această afinitate ne motivează să continuăm drumul început cu 140 de ani în urmă şi să explorăm noi modalităţi de cooperare, în perspectiva imediată a aniversării de 150 de ani".

Potrivit MAE, "la acest moment aniversar, dialogul politic excelent este caracterizat de un Parteneriat Strategic substanţial, de viziuni comune şi de o convergenţă de puncte de vedere privind majoritatea temelor de pe agenda europeană şi internaţională, dinamica discuţiilor bilaterale fiind confirmată inclusiv prin consultările politice la Bucureşti, din 3 februarie, ale ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul spaniol al afacerilor externe, doamna Arancha Gonzalez Laya".

Aflate la extremităţile frontierei UE şi NATO, România şi Regatul Spaniei "împărtăşesc obiectivul proiectării către Vecinătatea Uniunii, atât estică, cât şi sudică, a valorilor europene comune".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2902 secunde