MAE: Bogdan Aurescu, discuții despre aderarea României la Schengen

99
MAE: Bogdan Aurescu, discuții despre aderarea României la Schengen - bogdanaurescuseintoarcedeurgenai-1439896328.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, astăzi, în vizită de rămas bun, pe ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, la finalul misiunii acestuia în România, ocazie cu care cei doi oficiali au discutat, între altele, despre consolidarea spațiului Schengen și perspectivele aderării țării noastre.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Aurescu și van Bonzel au analizat evoluția relațiilor bilaterale româno-olandeze și au salutat consolidarea dialogului politic bilateral din ultima perioadă, concretizat prin discuții la nivelul celor doi miniștri de externe, dar și prin intensificarea contactelor politice și tehnice în diferite alte domenii.

În acest context, Aurescu a anunțat că aniversarea a 135 de ani de relații diplomatice româno-olandeze va fi marcată la inițiativa sa și prin prezența comună a celor doi șefi de diplomații la concertul care va fi susținut de Orchestra Regală Concertgebouw Amsterdam în cadrul Festivalului "George Enescu".

Bogdan Aurescu a menționat, de asemenea, evoluția ascendentă a schimburilor economice bilaterale și a investițiilor, salutând faptul că Olanda s-a menținut, pe perioada mandatului ambasadorului Matthijs van Bonzel, pe primul loc în rândul investitorilor străini.

"Demnitarul român a evidențiat faptul că România și Olanda au o lungă și bogată tradiție a cooperării într-o varietate de domenii, atât bilateral, cât și la nivel european, Olanda fiind un partener important al României. A evidențiat potențialul de a dezvolta și consolida acest parteneriat, prin noi inițiative comune la nivel european și regional, pe domenii de interes reciproc, cei doi diplomați reiterând, în context, colaborarea româno-olandeză în promovarea de proiecte comune dedicate Republicii Moldova, față de care ambele state manifestă un interes sporit", adaugă reprezentanții MAE în comunicatul citat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5124 secunde