Macovei: "Reformarea UE trebuie să aibă un singur obiectiv"

153
1
Macovei:

Articole de la același autor

Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că reformarea UE trebuie să aibă un singur obiectiv: "o Uniune unită, o singură viteză, un singur cerc al statelor membre egale în luarea deciziilor", adăugând că România este "o țară puternică" și nu trebuie să fie lăsată în umbră în interiorul Uniunii din cauza unor politicieni care nu știu să negocieze sau nu vor să negocieze pentru români.


"Dacă proiectăm o Uniune cu două viteze, viitorul Europei unite se încheie. Discuțiile și deciziile despre viitorul Uniunii trebuie să aibă loc cu toate statele membre, nu doar între statele fondatoare, care să plaseze într-un alt cerc statele intrate în UE după 1989. Susținerea ideii că în UE există 'state și cetățeni de mâna a doua' ar putea deveni realitate dacă se decide planul Europei cu două viteze", afirmă Monica Macovei într-un comunicat transmis redacției.


Macovei consideră că reformarea UE se poate face "prin reducerea instituțiilor Uniunii la cel puțin jumătate, prin a avea un singur sediu pentru Parlamentul European, și nu două, ca acum (Bruxelles și Strasbourg), prin reducerea personalului, toate acestea însemnând cheltuieli mai mici".


"Reformarea UE presupune și capacitatea de a răspunde rapid la situații de criză. Degeaba există departamente întregi de experți dacă Uniunea nu a fost capabilă să prevină și să răspundă prompt la situațiile de criză", susține europarlamentarul.


Macovei mai afirmă că decidenții politici de la București trebuie să puncteze în negocierile cu partenerii europeni atuurile pe care le are România în regiune.






Comentează știrea

Viteazu
11 martie 2017
Monica !

Totul are să fie bine când nu ai să mai tu acolo, la Strasbourg, ca europarlamentar, câștigi destui euro pentru câte rele ai făcut poporului român și României ! La Strasbourg, trebuie să fie prezenți tineri capabili si care merită, ca să ne reprezinte țara si poporul român ! Comunistă care ai dus-o bine în comunism, o duci și mai bine în așa zisa democrație, dar pe banii amărâților de români, care români muncesc din greu pentru ca să câștigi tu, miiiii de euro pe lună și îți mai și bați joc de noi, toți românii, spunând la Strasbourg numai și numai neadevăruri despre țară și poporul, care te țin acolo pe bani grei, să-ți fie rușine atât ție cât și celor care te-au trimis la Strasbourg !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4564 secunde