"Mă voi lupta cu Radu Mazăre într-o cursă fără reguli"

5013
65

Articole de la același autor

Candidatul Alianței pentru Constanța la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a lansat, vineri, proiectul intitulat "Constanța-Capitală Cultural Europeană". 


Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei de Cultură din Constanța și a atras interesul a peste 700 de persoane care au fluturat steaguri și au scandat numele lui Chiru, atmosfera fiind una incendiară.  În deschidere, tenorul Doru Iftene de la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a intonat imnul de stat al României. Candidatul APC la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a intrat pe scenă în aplauzele celor din sală. Alături de el, pe scenă au fost prezenți într-o mică tribună, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Florin Gheorghe, candidații pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Constanța precum și deputații Maria Stavrositu și Constantin Chirilă.  "Pe 10 iunie mă voi lupta cu Radu Mazăre, într-o cursă fără reguli. Îl voi face din nou pământean, muritor, constănțean. Parcurile noastre sunt pline de căpușe, însă eu trebuie să mă lupt cu o căpușă mult mai mare. Am de eliminat o căpușă care s-a fixat pe capul a 300.000 de constănțeni și care, de 12 ani, se alimentează din puterea concitadinilor. Această căpușă mai are doar două săptămâni de viață. Pe 10 iunie voi da jos această căpușă. Pe 10 iunie îi vom dărâma turnul de fildeș lui Mazăre", a spus Chiru la începutul discursului său. El a precizat că orașul este privat de activități culturale de ani de zile, însă proiectul pe care îl are pregătit pentru constănțeni va revitaliza acest capitol și nu numai.

Chiru vrea să aducă investiții de jumătate de miliard de euro  În prezentarea proiectului său, Christian Gigi Chiru a spus că orașul Constanța are șanse bune să devină Capitală Culturală Europeană, după ce, în 2007, orașul Sibiu a împărțit acest titlu cu Luxemburg, beneficiind de investiții de peste 150 milioane de euro, un an întreg de evenimente culturale care au pus orașul pe harta Europei și o creștere de câteva ori a afluxului de turiști și mii de noi locuri de muncă. "Proiectul Constanța - Capitală Culturală Europeană este un proiect viabil și vă invit să susțineți orașul nostru în competiția care va începe încă din acest an, pentru titlul mult râvnit. Din cauza proastei administrații a orașului în ultimii ani, pregătirile noastre pentru compe-tiția europeană vor trebui să demareze urgent, pentru că avem de recuperat nu numai din punct de vedere cultural cât și ca infrastructură, ca investiții. Ca inițiator, trebuie să mă asigur că două paliere de susținere a proiectului sunt activate, respectiv, susținere din partea liderilor comunității, politici, instituționali, economici și susținere din partea cetățenilor Constanței. De altfel, s-a format deja un comitet de inițiativă care să pună la punct o foaie de parcurs în următoarele luni, să construiască și să valideze public un program cultural care să constituie baza dosarului de candidatură al Constanței", a spus Christian Gigi Chiru. El a mai adăugat că, pentru acest proiect intenționează să atragă investiții de aproximativ jumătate de miliard de euro, să creeze locuri de muncă și să dezvolte o zonă metropolitană precum și infrastructura orașului și județului. "În situația în care reușim să devenim capitală culturală euro-peană, timp de un an de zile Constanța va fi centrul cultural cel mai vizitat din Europa, ne vom recăpăta mândria de a fi constănțeni, într-un oraș european. Constanța merită mai mult, iar acest proiect reprezintă o perspectivă de dezvoltare a orașului nostru. Acesta este unul dintre proiectele mele pentru Constanța", a mai afirmat Chiru.

Spital nou, de nivel european

Pe de altă parte, proiectele pe care le are în vedere Christian Gigi Chiru în caz că va ajunge primar al orașului Constanța nu se opresc aici. În discursul său, el a precizat că vizează revitalizarea sistemului de sănătate publică în municipiul Constanța și în județ. "Închiderea unor spitale în localități mai mici din județ a făcut ca sistemul de sănătate să sufere, iar pe municipiul Con-stanța să fie o presiune și mai mare în asigurarea serviciilor medicale. Un spital nou, de nivel european, este un proiect la care sunt deja în stadiu avansat, este o chestiune de săptămâni până la adjudecarea acestuia, sun-tem la faza de finanțare", a explicat Chiru.

Un alt proiect pe care îl are în vedere candidatul Alianței pentru Constanța este cel de cogenerare, de ardere a gunoaielor pentru energie termică și electrică. Christian Gigi Chiru le-a explicat celor prezenți că, în scurt timp, curățenia orașului Constanța nu va mai costa deloc, dimpotrivă, prin arderea gunoaielor din municipiu și întreg județul se va produce energie termică și electrică. Prin urmare, susține Chiru, va scădea prețul gigacaloriei, va scădea prețul întreținerii și cel al energiei electrice.


Comentează știrea

65 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 
Lite
26 mai 2012
O

Un tzgan

dan
26 mai 2012
la gratar

Care face micii mai buni sau la ce?

Daniel
26 mai 2012
Patetic

Am fost si eu in sala Casei de cultura. Raman la parerea mea ca dincolo de grupul dur de sustinatori sau de aplaudaci platiti, discursul a fost in stilul PDL-ist inconfundabil. Am fost acolo hotarat sa imi schimb parearea. Nu am fost convins. Mai ramane acum Palaz sa vad. Vrea el saracu ceva dar nu prea are cu ce. Vorba lui Anton Pann: "DACA NEMA PUTIRINTA, GEABA CHICHIREZ GALCEAVA."

Dima
26 mai 2012
Date clare privind atrocitatile exercitate de clanul Mazare-Constantinescu asupra tuturor locuitorilor orasului si judetului Constanta prin monopolizarea principalului element vital-APA

mc de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,3o lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile.

Ptr. Gigi Chiru
26 mai 2012
PRETUL APEI NE ARDE

Ce propui nu e rau, dar nu reprezinta ceva VITAL. Pe multi ii intereseaza mai mult sacosele lui Mazare. Daca vrei intr-adevar sa cistigi alegerile, TREBUIE SA PROMITI MICSORAREA PRETULUI APEI LA UN SFERT, asa cum au aratat in mod clar o groaza de constanteni in acest forum CU DATE CONCTRETE, ptr ca UN SFERT DIN ACTUALA FACTURA este PRETUL REAL pe care ar trebuim sa-l platim la R.A.J.A. Preactic nu inteleg de ce nu te pronunti CLAR in aceasta problema CARE E PROBLEMA NR 1 A TUTUROR CONSTANTENILOR; a spune constantenilor "sa stiti ca pretul apei e mare" repreznta doar o simpla gluma proasta ATIT TIMP CIT TOTI STIU CA SUNT ARSI DE PRETUL APEIL. Sunt convins ca esti constient ca in spatele acestei probleme, asa cum au aratat constantenii pe acest forum, sunt ILEGALITATI CUMPLITE. Promite ca MICSOREZI PRETUL LA UN SFERT si toata familia si toti cunoscutii mei vor vota cu tine; si la fel vor face 80% din locuitorii Constantei. Asta e SINGURA SOLUTIE prin care Mazare poate fi terminat.

Dobrea Stelian
26 mai 2012
Nu avem incredere in Chiru

Ai mei chiar ar fi vrut sa-l voteze dar cand au citit materialele alea propagandistice pe care oamenii lui le-au lasat prin cutiile postale sau pe la usi s-au razgandit...Atata demagogie si incercare de a-i prosti pe oameni n-au mai intalnit ca la acest domn Chiru....

maria
26 mai 2012
Chiru

De ce se numeste "Alianta pentru Constanta" si nu PDL ?

bok
26 mai 2012
mai mult de 10% nu ia la alegeri ospatarul asta

mai mult de 10% nu ia la alegeri ospatarul asta

sava
26 mai 2012
Perversul Chiru

Escrocule,nu mai pacalesti pe nimeni.

Sorin
26 mai 2012
PRETUL APEI REPREZINTA UN GENOCID REALIZAT DE CLANUL NEONAZIST MAZARE-CONSTANTINESCU IMPOTRIVA TUTUROR LOCUITORILOR ORASULUI SI JUDETULUI CONSTANTA (NICI PE SCENA MAZARE NU RENUNTA LA HAINELE LUI NAZISTE)

Toata populatia din orasul si judetul Constanta este jupuita de vie de clanul neonazist Mazare-Constantinescu prin pretul criminal al apei care ne vine pe factura, pret care e de cel putin patru ori mai mare decit cel REAL. Fiecare familie E JEFUITA IN FIECARE LUNA DE SUTE DE MII DE LEI (!!!), bani care intra in buzunarele lei Mazare si Constantinescu. De exemplu, o famillie care consuma 10 mc de apa potabila plateste in jur de 900000 lei pe luna (in functie de suprafata locuintei, deoarece exista si acel bir criminal numit APA METEO); pretul REAL pe care ar trebui sa-l plateasca pe factura este 225000 lei; restul de 675000 (sase sute saptezeci si cinici de mii !) lei sunt bani de care familia respectiva este jefuita de catre Mazare si Constantinescu. Sunt multe familii care consuma mai mult de 10 mc pe luna. Si pretul apei CRESTE TOTAL NEJUSTIFICAT SI CU PERVERSITATE LA FIECARE DOUA LUNI !

65 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Mai 2012
Stire din Politică-Administrație : Cine se teme de Claudiu Palaz?
Pagina a fost generata in 0.645 secunde