Florin Gheorghe:

"Mă gândesc serios să plec din PMP"

Luni, 28 Iulie 2014
434
Deși mulți sperau că Partidul Mișcarea Populară va fi altfel decât celelalte formațiuni politice, la scurt timp de la apariția sa au și apărut primele dispute interne. După ce, la București, conducerea a fost mai mult impusă decât aleasă, nici la Constanța lucrurile nu stau mai bine. Așa se face că, zilele trecute, președintele interimar al PMP, deputatul Florin Gheorghe, s-a trezit că este schimbat din funcție fără să fie anunțat. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții PMP Constanța au anunțat că, în urma unor alegeri interne, noul pre-ședinte al filialei de la Organizația Municipală Constanța a PMP este Anton Antoniadis.

În acest context, deputatul Florin Gheorghe a spus că el nu a știut de organizarea acestor alegeri, în timp ce liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz a susținut că a fost informat printr-o scrisoare recomandată.

Drept urmare, Florin Gheorghe a transmis că urează succes noii conduceri a PMP a municipiului Constanța și își dorește ca la alegerile prezidențiale din toamnă organizația municipală Constanța să obțină cel puțin rezultatele pe care această organizație le-a avut în luna mai, la alegerile pentru Parlamentul European.

"Am aflat și eu din presă că s-au organizat alegeri la PMP Constanța. Se spune că mi-a fost trimisă o scrisoare recomandată în care sunt informat că vor fi alegeri interne, dar eu n-am primit nimic. Am aflat că există o echipă de conducere, numită sau aleasă. Ce să spun ? Le urez succes celor care, începând de vineri, conduc PMP Constanța. La alegerile din toamnă le doresc să scoată cel puțin rezultatele pe care le-am avut eu cu echipa mea la alegerile europarlamentare, la numai trei luni de la constituirea partidului. Cât despre unele speculații care au apărut mă simt dator să vă aduc câteva clarificări. În primul rând nu plec din Constanța doar pentru că unele persoane nu mă plac sau sunt deranjate atunci când eu vorbesc despre democrație de partid, despre corectitudine, despre onestitate și despre un altfel de a face politică în România. Eu sunt și voi rămâne deputatul cel mai apropiat de nevoile constănțenilor", a declarat deputatul Florin Gheor-ghe.

Întrebat dacă va părăsi PMP, Florin Gheorghe a spus că se gândește serios la acest lucru deoarece ceea ce se întâmplă în filiala constănțeană nu-l mai reprezintă.

"Am sperat într-o bună colaborare în interiorul PMP Constanța dar acest lucru nu este posibil. Mă gândesc serios să plec și, dacă va fi așa, voi adera tot la un partid de dreapta. În următoarea perioadă mă voi concentra asupra unor proiecte care vor fi în beneficiul exclusiv al celor care m-au ales, al constănțenilor. La toamnă, în prima parte a lunii septembrie, voi inaugura un astfel de proiect pentru cetățenii Constanței. Tot la începutul lunii septembrie, voi finaliza și depune în Parlament propunerile legislative despre care v-am mai vorbit la începutul verii, despre modificarea regimului redevențelor, despre încurajarea funcționării școlilor profesionale în parteneriat public-privat, dar și celelalte", a declarat, pentru "Cuget Liber", deputatul Florin Gheorghe.

Reamintim că Florin Gheorghe a fost ales parlamentar al Colegiului 9 din Constanța pe lista PDL. La începutul acestui an, el a părăsit formațiunea politică pentru a susține proiectul politic format de Traian Băsescu. Imediat, a preluat ca președinte interimar al PMP Constanța organizația municipală, în timp ce organizația județeană era condusă de Claudiu Palaz. În luna mai, rezultatele finale de la alegerile europarlamentare din municipiul Constanța au dat motive de bucurie celor de la Organizația Municipală a Partidului Mișcarea Populară condusă de deputatul Florin Gheorghe. La timpul respectiv, PMP a devenit a doua forță politică din Constanța, după PSD, deoarece sub conducerea interimară a deputatului Florin Gheorghe a reușit să obțină un scor de 13,74%.

Pagina a fost generata in 0.204 secunde