Senatorul Gigi Chiru:

"Mă așteptam ca primarul Radu Mazăre să mă felicite!"

1877
10

Articole de la același autor

Președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a organizat, ieri, o conferință de presă având ca temă admiterea excepției

de neconstituționalitate a Legii nr. 216/2008, prin care un pachet de 1.369.125 de acțiuni deținute de stat la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA, reprezentând 20% din capitalul social, a fost transferat cu titlu gratuit către Consiliul Local.

Alături de Gigi Chiru, la conferință au participat și consilierul local Sorina Tușa, dar și democrat-liberala Oana Florea, ambele fiind de profesie avocat.

Conferința de presă de ieri a fost organizată, mai degrabă, ca un drept la replică la faptul că primarul Radu Mazăre a acuzat PDL și PNL că sunt răspunzători pentru că locuitorii municipiului Constanța riscă să nu mai primească subvenții la căldură.

"Mă așteptam ca primarul Radu Mazăre să mă felicite. Intenția noastră a fost să-l determinăm pe primar să respecte legea. De aceea am declarat încă de la primele mele poziții publice că propunem un alt proiect de lege care să genereze venituri, dar să respecte legea", a spus președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, cel care a sesizat Avocatul Poporului ca să solicite Curții Constituționale să decidă asupra acțiunilor de la Portul Constanța.

Pe de altă parte, Chiru a spus că este oricând dispus să se alăture unui eventual demers al colegilor parlamentari din PSD pentru ca o parte din acțiunile de la port să fie folosite în interesul constănțenilor, însă numai dacă acest lucru se va face în mod legal și transparent.

Luni, primarul Radu Mazăre a anunțat că a crescut cu 10% subvenția la încălzire și că vor fi mai mulți beneficiari, el spunând că facilitățile sunt valabile doar în lunile noiembrie și decembrie 2014. El a explicat că persoanele care primeau subvenție până acum vor plăti cu 10% mai puțin pentru căldură în 2014, iar acestora li se adaugă de acum și cei care câștigă 1.800 de lei pe membru de familie sau 2.100 de lei pentru persoanele singure.

"Discutăm numai despre subvenția din 2014, ca să fie clar, noiembrie și decembrie, când factura la încălzire o să scadă cu 10% pentru cei care sunt persoane singure și au venit de până în 2.100 de lei și pentru familiile care au venitul pe membru de familie până în 1.800 de lei", a declarat Radu Mazăre.

El a susținut că decizia rămânerii acestei subvenții sau chiar a creșterii în 2015 depinde de acțiunile pe care municipiul Constanța le deține la Administrația Porturilor Maritime Constanța.

"Despre ce se va întâmpla anul viitor depinde de foarte multe lucruri. PNL și PDL au atacat și au și obținut la Curtea Constituțională anularea legii prin care Consiliul Local are 20% din port, bani de unde și acordăm subvenții. Au obținut această anulare pe motiv că legea a fost prost făcută pentru că în ea scria că se dau procentele către Consiliul Local, și nu către municipiul Constanța, o chichiță. Noi putem să dăm subvenția anul ăsta pentru că am încasat dividendele pe anul trecut, pe 2013, dar la anul nu vom mai avea ce încasa pentru anul 2014, ca atare va trebui să diminuăm bugetul, să vedem unde umblăm, inclusiv la subvenție", a susținut primarul Constanței. 

Comentează știrea

Vic
22 octombrie 2014
Mazare nu laudata prostii

A ajuns analfabetul asta sa dea lectii de morala. El are dosar penal, si mai are putin si intra la puscarie, si da lectii de respectat legea. Rusine bai Chiru! Ai lasat si oamenii amarati fara subventie la caldura. Esti un nenorocit fara pic de mila.

cetatean
22 octombrie 2014
Ghici care?

Chiru nu e decat un analfabet. A mai luat si doua proaste cu el care in plus sunt urate cu draci. Una e cunoscuta ca fiind fata de cal.

mircea
22 octombrie 2014
Votati-l pe Chiru primar!

Te "felicit" d-le Chiru! Tocmai ti-a reusit figura in a-ti face dusmani jumatate din populatia Constantei fiindca datorita tie si chichitelor avocatesti nu vor mai fi bani ptr subventii la caldura. Hmm si cand ma gandesc ca visul tau e sa devii primar in Constanta. Mare greseala!

asta e parvenitul de serviciu
22 octombrie 2014
hot mincinos

NU ITI MAI ASUMA "REUSITE" SI MERITE.NU AI NICIO LEGATURA CU NIMIC,IPOCRITULE.NU AI FRACUT NIMIC PENTRU JUDET,IN AFARA DE A-L LINGE PE MAZARE.TREABA CU PORTUL S-A REZOLVAT DE LA BUCURESTI.TU ESTI UN NIMIC.NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA.SI CU TINE SI FARA TINE,UNELE LUCRURI SE STRABILESC IN ALATRA PARTE.DEMAGOG,ITI ASUMI FARA MERIT.

Jimmy
22 octombrie 2014
hmmm

miroase a branza...

din zona
22 octombrie 2014
makidoanca

pe makidoanca aia daca o prind ca mai lipeste afise in scara o sa-i rup picioarele! cu tot neamul ei de taximetristi scandalagii!

Cetateanul
22 octombrie 2014
Un pic de gandire nu strica!

Dragi constanteni, in loc sa-i luati apararea dl. Zeghe Vara, care va manipuleaza cu un kil de ulei si 10% la intretinere, mai bine ati gandi un pic. Va rog sa ma urmariti. De ce este nevoie ca primaria sa subventioneze un serviciu (incalzirea), adica sa plimbe niste bani pe baza unor cumetrii pe spinarile noastre, in loc sa ieftineasca direct gicacaloria sau guvernul sa mareasca direct pensiile si salariile ca sa nu mai stam la mana intinsa. Legea este lege. Mazare foloseste portul in scop electoral! Nu mai votati cu stomacul, votati pentru viitorul copiilor vostri, daca nu, si ei o sa astepte un kil de ulei de la guvernantii lor!

Cetateanul
22 octombrie 2014
Si inca ceva

De ce tov. Mazare sisteaza ajutorul din ianuarie? Dividendele primite pentru port pe anul 2014 reprezinta cele 20% de actiuni detinute de CJ pe anul 2013! Adica banii pe 2014 au fost primiti integral. De ce se termina banii in ianuarie? Pe de alta parte daca nu mai sunt bani, de ce a marit plafonul in loc sa-l mentina sau sa-l micsoreze chiar, pentru a permite celor care intr-adevar au nevoie sa supravietuiasca aceasta iarna? Tema de gandire cand mestecati la puiu de la Mazare!

ZIZI
22 octombrie 2014
Raspuns pentru mircea

Mai Mirciulica, uite care-i treaba: Nu e normal ca oamenii sa depinda atat de mult de stat. Ori tocmai asta doreste PSD&CO: Ca oamenii saraci sa ramana saraci si sa fie in numar cat mai mare, pentru ca genul asta de oameni pot fi usor tinuti "captivi" la ajutoare. Acesti oameni aduc voturi pt PSD. Nu o lua ca pe o ofensa. Vreau doar sa punctez faptul ca politicul fura din toate pozitiile. Pe plan local ajutoarele de tipul: pui, zahar, etc sunt doar praf in ochi. Vedem sub ochii cu nostrii cum Constanta e facuta praf de blocuri si biserici trantite peste tot, iar acestea sufoca orasul mai ales dpdv rutier. Vei vedea ce haos va fi in traficul Constantean peste cativa ani: la fel ca ijn Bucuresti. O tara care sta la mana autoritatilor, nu va progresa niciodata. Aceste ajutoare se dau in detrimentul altor sectoare, cum ar fi de exemplu investitiile. D-aia nu avem autostrazi la nivelul tarii, d-aia nu avem investitori in Constanta. In afara de cateva moluri, in rest fluiera vantul. Sa vezi ce in Cluj-Napoca. Constanta e de rasul lumii. Revenind la articol, stiu, e dureros pentru multi, dar trebuie rupta, asa cum se spune, odata pisica in doua. Se vede cu ochiul liber ce se intampla zilele-astea pe plan national. Noroc cu DNA, altminteri....

Răspuns la: Votati-l pe Chiru primar!
Adăugat de : mircea, 22 octombrie 2014
Te "felicit" d-le Chiru! Tocmai ti-a reusit figura in a-ti face dusmani jumatate din populatia Constantei fiindca datorita tie si chichitelor...
Geo
22 octombrie 2014
Subventie electorala

Mazare foloseste subventia in scop electoral. Asa a facut, daca va amintiti si la EUROPARLAMENTARE. Nu vrea sa subventioneze gigacaloria numai sa-si asigure electoratul chiar daca da subventie la 80% dintre Constanteni. O familie care are 1800 lei / membru de familie nu este chiar saraca. Cei care nu primesc subventie isi vor monta centrale de apartament asa ca la RADET vor ramane numai subventionatii. Si uite asa in maximum 5 ani, cu politica lui Mazare, RADET va da faliment.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.443 secunde