Ludovic Orban: Vom începe negocierile cu privire la moțiunea de cenzură

126
Ludovic Orban: Vom începe negocierile cu privire la moțiunea de cenzură - ludovicorbanq8eua7lm4r11000x6003-1567425737.jpg
Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat luni că va începe negocierile cu toate grupurile parlamentare pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, iar în acest scop a fost stabilit un calendar de întâlniri pe parcursul următoarelor două săptămâni.


"Vom începe negocierile (de luni - n.r.) cu privire la moțiunea de cenzură cu toate formațiunile politice și cu toate grupurile parlamentare, cu excepția grupurilor PSD. Am stabilit un calendar de întâlniri pe parcursul următoarelor două săptămâni cu toți liderii formațiunilor politice, cu toți liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaților și din Senat. În ceea ce ne privește, textul moțiunii de cenzură e elaborat de PNL, dar nu vi-l putem prezenta atât timp cât el va fi obiectul negocierii cu toate grupurile parlamentare. Este vorba de șase alte formațiuni sau grupuri parlamentare care trebuie să se asocieze PNL în acest demers de dărâmare a Guvernului, vom purta negocieri extrem de serioase pentru a găsi cele mai bune soluții, pentru a implica toate forțele politice de la nivel parlamentar în proiectul de demitere a Guvernului. (...) Vom discuta care sunt condițiile necesare a fi îndeplinite pentru ca aceste grupuri să se alieze cu noi, să se asocieze în demersul de depunere a moțiunii de cenzură. Eu nu pun nicio condiție privitoare la asocierea la acest demers", a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că în cadrul acestor întâlniri se va discuta și despre acordul propus de USR pentru declanșarea alegerilor anticipate.


Întrebat dacă PNL o susține pe Alina Gorghiu pentru poziția de președinte al Senatului, Orban a spus că și acest subiect, al șefiei Camerei superioare, va fi discutat cu celelalte formațiuni politice.

"Cu siguranță, în cadrul discuțiilor pe care le voi purta atât eu, cât și colegii mei, liderii grupurilor parlamentare, vicepreședinții de Cameră și Senat, vom discuta nu numai despre moțiunea de cenzură, și despre președinția Senatului, evident, după ce se vacantează această președinție. Ne dorim să susținem un candidat, nu pot să avansez niciun nume până când nu vom avea discuțiile cu partenerii noștri". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7869 secunde