Ludovic Orban spune că nu a fost presat de Klaus Iohannis să plece din funcție

155
Ludovic Orban spune că nu a fost presat de Klaus Iohannis să plece din funcție - orban-1607429422.jpg
Premierul demisionar Ludovic Orban a declarat, marți, că a luat decizia demisiei după ce a văzut rezultatele de la alegerile parlamentare și a negat presiunile din partea președintelui Klaus Iohannis. Liderul PNL a precizat că nu și-a exprimat intenția de a fi nominalizat din nou și a spus că majoritatea parlamentară se poate forma fără PSD.


„Demisia se dă din decizie personală. Este o decizie personală, pe care am luat-o eu”, a declarat Orban, precizând că discută permanent cu șeful statului.


„Nu e vorba de susținere sau de nesusținere, când am luat-o am pus-o practică”, a adăugat el. 


Orban a mai spus că a luat decizia „când am văzut rezultatele votului”.


„Cel mai important este ce se va întâmpla de acum înainte. Există posibilitatea construirii unei majorități parlamentare fără PSD, care să ducă România pe direcția corectă, iar PNL se va implica în formarea unei majorități. Sunt posibili parteneri cei de la USR-PLUS, de la UDMR”, a completat președintele PNL.


El a respins comparațiile noii guvernări cu cea a Convenției Democrate Române, din perioada 1996-2000.


„CDR era un conglomerat. Pe lângă asta, mai exista și PD și UDMR. Eu cred că formațiunile politice posibil partenere înțeleg situația României și sunt convis că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de guvern, bazat pe programul de guvernare pe care noi l-am prezentat”, a spus Orban.


El a precizat că PNL a evaluat „mai multe variante posibile” de premieri, iar atunci când va fi luată o decizie numele noului prim-ministru va fi înaintat președintelui.


Totodată, Ludovic Orban a spus că nu și-a exprimat în partid intenția de a deveni prim-ministru din nou.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde