Ludovic Orban: "România va crește doar guvernată de patrioți"

176
Ludovic Orban:
Președintele PNL, Ludovic Orban, a participat miercuri la conferinţa de alegeri a Organizaţiei PNL Braşov, unde a declarat că nu duce lupta pentru șefia partidului în scop personal, ci pentru principiile și valorile originare ale PNL, un "partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara". Liderul PNL nu a ratat ocazia de a-l ataca din nou pe premierul Florin Cîțu, spunând că acesta trebuie să folosească resursele guvernului pentru guvernare, nu "în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea". Orban a vorbit și despre proiectele de dezvoltare a Brașovului și a obținut susținerea filialei în lupta pentru șefia partidului.

"Pentru mine bătălia pentru funcția de președinte al PNL nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menține PNL așa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă. Așa trebuie să rămână Partidul Național Liberal. Nu poți să afectezi fibra, cultura PNL cu tot felul de instrumente care nu au legătură cu democrația, care nu au nicio legătură cu respectul față de individ și de drepturile sale cu tot felul de tipuri, de cântări care s-au mai practicat și prin alte părți... Îmi aduc aminte de cântarea lui Băsescu sau cântarea lui Udrea la Conferința municipală", a declarat Ludovic Orban în fața liberalilor brașoveni.

Orban a mai spus că mulți vor să-l determine să renunțe la luptă, dar nu-și va lăsa "calcată în picioare demnitatea".

"Sunt mulți care nu mă cunosc foarte bine și care își imaginează că pot să mă impresioneze, să mă intimideze sau să mă determine să mă las bătut sau să mă determine să renunț. Le spun multora din acești colegi că nu mă cunosc deloc, niciodată nu voi renunța la lucrurile în care cred. Niciodată nu voi accepta să îmi fie calcată în picioare demnitatea", a mai afirmat Ludovic Orban. Orban a lansat și un atac împotriva contracandidatului său la șefia PNL, Florin Cîțu, pe care l-a sfătuit să se concentreze asupra guvernării și să nu folosească resursele guvernului "în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea și cu obiectivele guvernării".

"Sigur, este bine să clamăm buna guvernare, trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare - și eu spun la fel. Guvernul, miniștrii și premierul trebuie să se concentreze pe a asigura buna guvernare în această perioadă, trebuie să pună în prim plan guvernarea și mai puțin campania electorală, pentru că dacă guvernarea este bună înseamnă că și premierul are o șansă mai bună de a fi ales președinte al PNL. Din cauza aceasta îl sfătuiesc să se concentreze pe guvernare și mai ales să utilizeze toate resursele Guvernului pentru buna guvernare, să nu cumva să le utilizeze în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea și cu obiectivele guvernării", a mai declarat președintele PNL.

El a spus că va sprijini toate obiectivele de dezvoltare a Brașovului și a obținut susșinerea filialei Brașov în lupta pentru șefia partidului.

Adrian Veştea, preşedintele PNL Braşov, a anunţat miercuri că a semnat lista de susţinători ai moţiunii Orban. PNL Braşov este prima filială care anunţă oficial susţinerea moţiunii.

"O declar cu maximă deschidere: Ludovic Orban este cel pe care filiala Braşov - alături de mine şi toţi ceilalţi colegi (din filială - n.r.) - am decis să-l susţinem pentru conducerea PNL. Este o persoană extrem de implicată, Braşovul a beneficiat de un sprijin substanţial şi a fost unul dintre colegii neobosiţi, care, de-a lungul timpului, a sprijinit toate proiectele noastre din administraţia locală şi judeţeană", a declarat Adrian Veştea, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4521 secunde