Ludovic Orban: "Rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni"

Luni, 10 August 2020
140
Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunțat ieri că în această săptămână va fi adoptată rectificarea bugetară.

"Rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanțelor a finalizat raportul privind starea economică și bugetară. Chiar astăzi, împreună cu domnul ministru al Finanțelor, o să mai purtăm discuții cu miniștri, ordonatorii principali de credite privitor la rectificarea bugetară. Din solicitările pe care le avem sunt solicitări pertinente de creștere a alocărilor bugetare pe zona investițiilor, în infrastructura de transport - sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, investițiilor județene și locale - aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătății, în domeniul educației și în domeniul agriculturii pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă și mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creșterea bugetului", a spus Orban, la Digi24.

El a subliniat că situația este una în care constrângerile bugetare sunt foarte mari și că o să se analizeze cu foarte mare seriozitate fiecare obiectiv de investiții și fiecare solicitare de creștere a bugetului.

Ludovic Orban a mai arătat că încă nu s-a luat o decizie legată de ce ministere vor pierde la rectificarea bugetară. Pagina a fost generata in 0.3348 secunde