Ludovic Orban: „Primarii nu au datorii faţă de premier dacă li se aprobă anumite proiecte”

197
Ludovic Orban: „Primarii nu au datorii faţă de premier dacă li se aprobă anumite proiecte” - orbanrevolta-1630247712.jpg
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că este convins că dacă i s-a aprobat un proiect unui primar al PNL, aprobarea acelui proiect s-a făcut în conformitate cu prevederile legale.

„Ca atare, niciun primar n-are nicio datorie faţă de premier dacă i se aprobă un proiect”, a subliniat el, relatează news.ro.

Întrebat la Botoşani, despre afirmaţiile unor reprezentanţi PNL conform cărora trec în tabăra premierului Florin Cîţu întrucât li s-a aprobat un proiect, Ludovic Orban a replicat:

„Orice fel de procedură de finanţare a unor proiecte de investiţii, indiferent că este vorba de finanţare prin PNDL, prin Compania Naţională de Investiţii, prin AFM, Fondul de Mediu, prin alte finanţări guvernamentale, se derulează în conformitate cu procedurile legale. Sunt convins că dacă i s-a aprobat un proiect unui primar al PNL, aprobarea acelui proiect s-a făcut în conformitate cu prevederile legale. Ca atare, niciun primar n-are nicio datorie faţă de premier dacă i se aprobă un proiect”.

Întrebat dacă se fac negocieri pentru poziţia de viitor lider al partidului, Orban a afirmat:

„Dacă există persoane care fac astfel de negocieri, ele încalcă legea. Acordarea finanţărilor guvernamentale nu se poate face decât în baza legii şi oricine promite finanţări pentru a obţine voturi încalcă legea. Iar eu sunt convins că majoritatea membrilor PNL, a delegaţilor care vor participa la Congres vor alege în funcţie de candidat, de măsura în care candidatul răspunde exigenţelor pe care le incumbă, le reclamă exercitarea funcţiei de preşedinte al PNL”, a continuat liderul PNL.

Orban a afirmat că nu se aşteaptă la plecări din PNL în urma Congresului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4991 secunde