Ludovic Orban: „PNL îşi doreşte o formă de guvernare stabilă”

206
Ludovic Orban: „PNL îşi doreşte o formă de guvernare stabilă” - orbandeclaratieparlamentare-1606848984.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că PNL îşi doreşte o formulă de guvernare stabilă după alegeri, care să beneficieze şi de o susţinere parlamentară solidă, inclusiv în perspectiva modificării Constituţiei, care necesită o majoritate de două treimi în Legislativ.

Premierul a subliniat că în perioada următoare România va beneficia de resurse foarte importante care trebuie folosite eficient pentru dezvoltarea ţării.

„România va beneficia de resurse financiare cum nu a mai avut de-a lungul istoriei. Aproximativ 80 de miliarde din fonduri europene, fie pe facilitatea de Redresare şi Rezilienţă, fie în cadrul bugetului UE 2021-2027. Pe lângă asta, deja avem garanţia că vom avea aproape 4,1 miliarde euro în cadrul programului SURE, pentru a apăra locurile de muncă ale românilor şi pentru a susţine companiile, cu toate tipurile de măsuri active. De asemenea, vom mai beneficia de finanţări în cadrul fondului de modernizare, estimarea noastră fiind că vor fi disponibili pentru România aproximativ 6 miliarde de euro, în perioada 2021-2030. Din acest motiv, preferinţa noastră este pentru o formulă de guvernare stabilă, care să beneficieze de susţinere parlamentară solidă, care să nu se mai clatine sau să fie modificată în funcţie de diferite conjuncturi politice. De asemenea, avem ca obiectiv şi o reformă constituţională, motiv pentru care vom încerca să obţinem sprijin şi de la alte formaţiuni politice, întrucât pentru modificarea Constituţiei este necesară o majoritate calificată de două treimi”, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PNL.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6067 secunde