Ludovic Orban: Până pe 1 iunie, măștile de protecție trebuie să ajungă în școli

150
Ludovic Orban: Până pe 1 iunie, măștile de protecție trebuie să ajungă în școli - copii-1590571889.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a cerut miercuri, în ședința de Guvern, ca măștile de protecție să ajungă în școli până pe 1 iunie, în condițiile în care cursurile de pregătire pentru examenele naționale încep pe 2 iunie.


Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a precizat că procedurile de achiziție sunt în plină desfășurare.


Premierul a arătat, totodată, că trebuie colectate datele necesare de la administrațiile locale pentru a fi lansată procedura de licitație pentru măștile de protecție destinate persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate.


"Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, aveți grijă că aveți obligația de a finaliza procedurile de licitație și de a și distribui măștile. Ministerul Educației, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la școli, iar Ministerul Sănătății, în momentul în care aveți solicitările, datele de la administrațiile locale - și aici trebuie să miște rapid Direcțiile de sănătate publică - trebuie să lansați imediat procedura de licitație, astfel încât să putem să distribuim măștile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.


"Suntem în plină desfășurare a procedurii de achiziție pentru măști, în așa fel încât pe data de 2, atunci când elevii revin la școală pentru cursurile de pregătire, să aibă măștile necesare în fiecare unitate de învățământ", a susținut Monica Anisie.


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că în cursul zilei mai sunt așteptate date la Ministerul Muncii, urmând să fie lansată procedura de licitație pentru măști destinate persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate.


"Vedeți că datele trebuie să fie transmise și de administrațiile locale, pentru că ei au evidența persoanelor. Evident le confruntați cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilități, privind persoanele care sunt beneficiare ale pensiei sociale, indemnizației sociale și trebuie să faceți estimarea cantității totale de măști și trebuie lansată procedura, va fi o cantitate mare. Gândiți-vă, dacă distribuim 50 de măști către 2.200.000 - 2.300.000 de cetățeni români, va fi o cantitate mare și după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuție în teritoriu, astfel încât noi trebuie să ne mișcăm cât mai repede", a explicat Ludovic Orban. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8796 secunde