Ludovic Orban nu mai vrea turiști politici la alegerile locale

209
Ludovic Orban nu mai vrea turiști politici la alegerile locale - ludovicorban-1580243929.jpg
Soarta comunităților locale nu trebuie decisă de către turiști politici, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, care a menționat că, potrivit unei analize, numărul celor care au primit viză de flotant în anul 2016 a fost de peste zece ori mai mare decât în alți ani. 


"Eu cred că soarta comunităților locale trebuie decisă de către comunitățile locale, nu de către turiști politici care primesc în ziua votului viza de flotant și apoi nu le mai pasă: lasă pe capul locuitorilor unei comunități locale un primar care nu își face treaba. Am dat exemplu, pe cele 200 de localități pe care am făcut analiza, în care numărul celor care au primit viză de flotant în anul electoral 2016 este de peste zece ori mai mare decât numărul solicitanților obișnuiți de viză de flotant în an ne-electoral, respectiv 2017, 2018, 2019", a declarat prim-ministrul, citat de Digi24, la finalul ședinței Biroului Executiv al Partidului Național Liberal. 


El a adăugat că liberalii așteaptă inventarul tuturor amendamentelor și vor prezenta public forma finală a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pe care își vor asuma răspunderea.


Reamintim că USR a depus 10 amendamente la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, printre care eliminarea prevederii potrivit căreia cetățenii care au viză de flotant de mai puțin de 90 de zile nu pot vota în localitatea respectivă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0277 secunde