Ludovic Orban nu crede că există judeţe cu prea puţine testări COVID-19

170
Ludovic Orban nu crede că există judeţe cu prea puţine testări COVID-19 - orbanconstanta-1604072462.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară, la Constanţa, referitor la afirmaţiile potrivit cărora în unele judeţe sunt efectuate prea puţine testări COVID-19, că este vorba de o teorie fără fundament, precizând că a crescut capacitatea de testare, iar testările s-au făcut pe baza definiţiei de caz.

„S-a testat pe baza definiţiei de caz. Am văzut articolele scrise de unii jurnalişti. S-a testat cât s-a cerut, nu există întârzieri în ceea ce priveşte testările, care s-au făcut pe baza definiţiei de caz. Mai mult decât atât, după emiterea Ordonanţei de Urgenţă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cred că a şi fost publicat ordinul în Monitorul Oficial privind modalitatea şi termenul de anunţare a rezultatului după prelevarea exudatului nazofaringian”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă susţinută în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ din Constanţa.

El a menţionat că nu se poate compara, de exemplu, judeţul Cluj, şi ca număr de populaţie, şi ca mediu urban, cu judeţul Giurgiu, numărul de teste care se pot face depinzând de nevoia de testare care există în judeţul respectiv.

„Capacitatea de testare a crescut, vă spun că la ora actuală am depăşit 50.000 de teste capacitate de testare şi direcţiile de sănătate publică urmăresc modalitatea de testare şi urmăresc ca toţi cei care îndeplinesc condiţiile de testare să fie testaţi într-un interval de maxim 48 de ore. Numărul de teste pe care le pot face într-un judeţ depinde de nevoia de testare care există în judeţul respectiv”, a afirmat prim-ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3914 secunde