Ludovic Orban, după propunerea lui Iohannis cu Cioloș: O cacealma

253
Ludovic Orban, după propunerea lui Iohannis cu Cioloș: O cacealma - masca-1634028605.jpg
Ludovic Orban îl critică din nou pe preşedintele Klaus Iohannis şi spune că nominalizarea lui Dacian Cioloş ca premier desemnat este doar o cacealma. 


"Din păcate, nominalizarea lui Dacian Cioloş este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice şi guvernamentale. Este evident, pentru orice om care cunoaşte situaţia politică şi poziţionarea partidelor, că în ciuda bunelor intenţii ale lui Dacian Cioloş şi ale USR, care au fost singurii care s-au prezentat la consultări cu propunere de premier, desemnarea lui Dacian Cioloş ca prim-ministru este o desemnare care nu ţine cont de principiul loialităţii constituţionale care ar fi trebuit aplicat şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie făcută în persoana unui premier cu şanse reale de a face o majoritate parlamentară", a declarat Ludovic Orban. 


"Este clar pentru orice om de bun simţ că nici actuala conducere a PNL, nici alte formaţiuni politice, nu vor susţine investirea unui Guvern Cioloş. Mă îndoiesc că în momentul în care preşedintele, deşi formal, şi-a îndeplinit atributul de desemnare a premierului, nu era conştient că Dacian Cioloş nu avea nicio şansă de a forma o majoritate parlamentară. Desemnarea s-a produs din cauza faptului că nici PSD şi nici PNL nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de premier. Dacă în privinţa PSD e pagubă în ciuperci că nu au venit cu propunere de premier, în ceea ce priveşte conducerea PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere este o decizie care, practic, a pus PNL în situaţia de a nu avea o propunere de premier şi de a nu îi pune pe masa preşedintelui o posibilitate de desemnare a unui premier cu şanse de a forma o majoritate. La fel de evident este pentru orice care urmăreşte viaţa politică că singura şansă pentru o majoritate este refacerea coaliţiei de guvernare formată după alegerile din 6 decembrie", a mai punctat fostul lider PNL. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7032 secunde