Ludovic Orban: Cum să amâni alegerile? Și așa s-a prelungit mandatul aleșilor locali

125
Ludovic Orban: Cum să amâni alegerile? Și așa s-a prelungit mandatul aleșilor locali - 1-1599392972.jpg
Prim-ministrul Ludovic Orban a catalogat drept ''ridicolă'' ideea vehiculată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, de amânare a datei alegerilor locale, amintind că aceasta a fost votată în Parlament și agreată cu toți liderii politici, potrivit Digi24.


"Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile se vor ține la 27 septembrie.


Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moțiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Și așa s-a prelungit mandatul aleșilor locali, alegerile au fost o dată amânate.


Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toți liderii politici și data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate.


Deja campania este în curs, deja formațiunile politice și-au prezentat candidații, candidații sunt în competiție electorală, cetățenii sunt informați despre acești candidați, își formează opțiunile și este fundamental pentru comunitățile locale să aibă reprezentanți legitimi", a declarat Orban duminică, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, scrie Agerpres.


Ludovic Orban a adăugat că celor de la PSD "le este frică de alegeri".


"Sigur că le este frică pesediștilor de alegeri, în ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri și e normal să le fie frică de alegeri, pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD", a mai spus premierul.


Dacă Guvernul Orban amână redeschiderea școlilor, alegerile locale trebuie amânate, a declarat sâmbătă liderul social-democrat Marcel Ciolacu: "Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7155 secunde