Ludovic Orban: „Cei care aleargă în aer liber sunt exceptaţi de la portul măştii”

243
Ludovic Orban: „Cei care aleargă în aer liber sunt exceptaţi de la portul măştii” - orbanmasca-1603731697.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că persoanele care practică jogging vor putea fi exceptate de la portul măştii de protecţie sanitară, cu condiţia de a nu interacţiona cu alte persoane.

El a spus că eventuale alte restricţii, precum interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, vor putea decide după ce se vor vedea efectele măsurilor luate până acum.

Orban a precizat, la sediul PNL, că în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va actualiza lista cu ţările care au depăşit indicele de răspândire a SARS-CoV-2 în România.

„De asemenea, sunt şi câteva excepţii de la obligaţia portului măştii care sunt punctuale pentru cei care practică jogging-ul în aer liber, că le e greu să poarte mască, dar trebuie să îl facă în locuri în care să nu aibă interacţiune cu alţii”, a explicat Orban.

Totodată, el a indicat că trebuie văzut care sunt efectele restricţionării circulaţiei pe timp de noapte în alte ţări, menţionând că, în special, adolescenţii sunt activi după ora 23:00.

„Când vom avea ceva pe tema asta vom anunţa. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte ţări, pentru că măsura se aplică în alte ţări. Vrem să vedem dacă există efecte în alte ţări. Ştiţi că restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte afectează mai puţin populaţia matură, în special adolescenţii sunt cei care sunt activi după ora 23,00. Dar, să vedem efectele în alte ţări. Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante: trecerea învăţământului în sistem online, portul obligatoriu al măştilor, închiderea teatrelor, instituţiilor de spectacol cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor. Sunt măsuri care reduc interacţiunea socială şi care noi considerăm că vor genera efecte”, a adăugat Ludovic Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0546 secunde