Ludovic Orban, audiat la DIICOT după plângerea împotriva Vioricăi Dăncilă

93
Ludovic Orban, audiat la DIICOT după plângerea împotriva Vioricăi Dăncilă - orban-1530602596.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat marți dimineață la DIICOT în dosarul în care îi acuză pe premierul Viorica Dăncilă și pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de înaltă trădare.


"Am fost citat de procurorul DIICOT care a început urmărirea penală in rem și voi comunica toate inofrmațiile. Sesizarea se referă la posibilitatea comiterii a patru infracțiuni posibile, printre care de uzurpare a funcției, de difuzare de informatii nepublice, de prezentare cu rea-credință de informații inexacte președintelui României", a declarat Ludovic Orban, la sediul DIICOT.


Liderul liberalilor a mai precizat că va pune la dispoziția procurorului informațiile pe care le cunoaște "din media, din surse deschise".


Șeful PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă sunt acuzați de liberali de înaltă trădare în scandalul privind mutarea ambasadei României din Israel.


Plângerea a fost depusă de șeful PNL, Ludovic Orban, în luna mai. Acesta a declarat că "sunt puse în pericol interese fundamentale ale României".


Celelalte acuzații aduse Vioricăi Dăncilă sunt: uzurparea funcției publice, divulgare de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României în scopul ascunderii săvârșirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.


La scurt timp, Ludovic Orban a anunțat că a depus această plângere pentru a sesiza "lucruri grave": "O să vă spun din capul locului că această sesizare este facuta în calitate de cetățean al Romaniei și am facut acest demers pentru a sesiza lucruri grave. Ce se intampla riscă să distrugă orice urma de credibilitate a României, risca sa dinamiteze punți, de asememnea, riscă sa puna în pericol interese fundamentale ale Romaniei. Asta e firea mea, nu am putut sa stau sa vad cum România este făcuta praf. Am depus această sesizare pentru că eu cred că cineva trebuie să cerceteze aceste fapte, eu nu sunt procuror", a spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5686 secunde