Ludovic Orban a anunţat că se vor pune în funcţiune 30 de paturi la ATI

127
Ludovic Orban a anunţat că se vor pune în funcţiune 30 de paturi la ATI - orbanpaturi-1605800523.jpg

Articole de la același autor



Premierul Ludovic Orban a declarat că de săptămâna viitoare capacitatea de tratare a pacienţilor COVID în Bucureşti va creşte cu 30 de paturi de terapie intensivă, care urmează să fie asigurate de un spital privat, plus alte 17 locuri suplimentare la spitale publice din Capitală, adăugând că obligaţia autorităţilor este de a identifica locuri pentru toţi pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile de terapie intensivă.


„Avem în plan creşterea capacităţii de tratare şi în Bucureşti, urmează să punem în funcţiune de săptămâna viitoare, cred că vor fi 30 de paturi de terapie intensivă la un spital privat, care s-a arătat dispus să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID, a mai fost şi în perioada stării de urgenţă. De asemenea, avem încă cinci paturi suplimentare la Malaxa, de asemenea vor fi încă 12 paturi suplimentare la spitale care sunt incluse în Ordinul ministrului Sănătăţii. Sigur, căutăm în continuare posibilităţi de a creşte capacitatea de tratare”, a declarat Ludovic Orban.


El a fost întrebat despre anunţul MApN privind efectuarea unui zbor, joi, pentru transportarea, cu o aeronavă militară, a unor pacienţi COVID care nu mai au locuri în Bucureşti.


Referitor la zborul anunţat de MApN, Orban a spus că, cel mai probabil, s-a luat această decizie pentru că este posibil să nu mai fie locuri libere la secţii de terapie intensivă ale spitalelor care sunt implicate în prima linie în Bucureşti.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7562 secunde