Primarul Gabriela Iacobici:

"Lucrările la centrul de prevenire a abandonului școlar sunt în grafic"

239

Articole de la același autor

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, are în derulare mai multe proiecte ce sunt în interesul locuitorilor pe care-i reprezintă.

Unul dintre acestea se desfășoară cu rapiditate, cu atât mai mult cu cât termenul de finalizare a fost stabilit pentru sfârșitul acestui an.

Este vorba de construirea și amenajarea Centrului de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa, obiectiv ce se ridică acolo unde a fost "Casa Agronomului".

"Este un proiect demarat cu ajutorul fondurilor europene. Mă bucur foarte mult că lucrările se desfășoară conform graficului. Este un proiect la care țin foarte mult, care urmează să vină în ajutorul copiilor defavorizați de soartă. Trebuie să avem grijă deoarece și ei reprezintă viitorul comunei Grădina. Vor fi aproximativ 30 de copii care vor beneficia de serviciile acestui centru, iar pentru o organizare cât mai bună avem o colaborare foarte eficientă cu cei de la Direcția pentru Protecția Copilului din Constanța. Cei care vor beneficia de aceste servicii nu vor fi numai din comuna noastră, pot fi și din alte localități aferente județului", a declarat primarul Gabriela Iacobici.

Șefa administrației publice din Grădina a mai spus că obiectivul general al proiectului este integrarea în societate a copiilor defavorizați sau abandonați și asigurarea condițiilor necesare pentru educarea acestora.

Un alt proiect demarat la nivelul localității vizează împrejmuirea și amenajarea căii de acces la biserica Sfânta Parascheva. Totodată, un proiect ce se află în curs de implementare vizează reabilitarea cimitirului musulman și a celui adventist.

"La sfârșitul anului trecut, au fost reabilitate cimitirele ortodoxe din Grădina și Cheia deoarece niciunul dintre cele patru nu a fost reabilitat vreodată. Urmează să fie reabilitate cel musulman și cel adventist pe modelul celor ortodoxe, adică vor avea alei și o parcare în față", a explicat primarul Gabriela Iacobici.

Totodată, ea a adăugat că o altă lucrare ce va fi luată în discuție cât de curând se referă la construirea unei case mortuare pentru cimitirul din Grădina.

În altă ordine de idei, dacă la începutul anului școlar, primarul Gabriela Iacobici s-a aflat alături de copiii și cadrele didactice, recent, ea a organizat evenimentul prilejuit de felicitarea vârstnicilor din comună. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, inițiate cu mai mulți ani în urmă, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, dar și locuitorii care ajung la venerabila vârstă de 80 de ani sunt premiați cu o diplomă și un ajutor financiar în valoare de 300 de lei. Potrivit primarului, în această lună a avut doar un singur sărbătorit în persoana pensionarului Mungiu Niță, care a împlinit vârsta de 80 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5283 secunde