Locuitorii din Cumpăna, somaţi să îşi „coafeze” spaţiul verde de lângă casă. „Se vor aplica amenzi!”

2110
Locuitorii din Cumpăna, somaţi să îşi „coafeze” spaţiul verde de lângă casă. „Se vor aplica amenzi!” - fondgajucuratenie12-1626980025.jpg
Curăţenia într-o comună se face regulat tocmai pentru ca locuitorii de acolo să nu trăiască într-o mizerie permanentă. În această vară dobrogenii s-au confruntat cu foarte multe averse şi s-au produs inundaţii, ceea ce a făcut ca iarba să crească într-un ritm foarte alert. Această situaţie este prezentă şi în comuna Cumpăna, acolo unde proprietăţile locatarilor sunt înconjurate de iarbă şi de buruieni.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a găsit soluţia. Administraţia locală i-a înştiinţat pe cetăţeni că au termen 5 zile pentru a-şi curăţa iarba din faţa casei, astfel încât să nu mai apară diferite insecte care ar putea fi periculoase. De asemenea Mariana Gâju a explicat că va fi demarată şi o acţiune de dezinsecţie care este foarte benefică.

„Administraţia publică locală a comunei Cumpăna este interesată în permanenţă de efectuarea lucrărilor de curăţenie şi de întreţinere a mediului înconjurător. Această activitate a dezinsecţiei întregii localităţi este o operaţiune complexă pe care noi am realizat-o în această vară şi care trebuie repetată. Este o activitate care se extinde pe întreg teritoriul, nu doar pentru cele 5.000 de familii ale comunei Cumpăna. Tocmai de aceea am decis ca, de săptămâna viitoare, să ne apucăm de treabă”, a declarat pentru „Cuget Liber” primarul comunei Cumpăna.

În plus, Mariana Gâju a explicat că administraţia locală nu poate „coafa” într-un ritm alert tot spaţiul verde din Cumpăna, astfel că de aceea este nevoie şi de ajutorul cetăţenilor.

„Din păcate, avem la nivelul comunei oameni care deţin proprietăţi cu teritoriul intravilan pe care nu le împrejmuiesc şi pe care nu le curăţă. Iarba creşte şi, din păcate, se adună tot felul de insecte şi de vietăţi care pot speria copiii. Cu sprijinul colegilor de la Registrul Agricol dar în acelaşi timp şi cu sprijinul Poliţiei Locale, mergem şi trimitem înştiinţări la fiecare familie care locuieşte pe teritoriu comunei şi are iarba netăiată în faţa proprietăţii. Astfel putem elimina constituirea unui loc prielnic pentru habitatul acestor insecte. Pur şi simplu ierburile ne-au năpădit în urma ploilor abundente. Administraţia publică locală prin solicitatea de salubrizare nu reuşeşte să poată curăţa în timp scurt aceste terenuri. Este o operaţiune pe care încercăm să o realizăm cât cuprinde comuna Cumpăna”, a mai spus Mariana Gâju.

În cazul în care localnicii nu se vor supune, vor apărea amenzi usturătoare. Mariana Gâju spune că nu îi face plăcere ca aceste amenzi să se aplice, însă doar aşa crede că îi poate face pe oameni să recurgă la spiritul civic.

„70 la sută din populaţia comunei este receptivă. Din păcate, procentul de 30 la sută este mare. Amenzile ce vor fi emise de către Poliţia Locală în termenul de 5 zile de când aceştia au primit înştiinţarea, nu sunt o bucurie nici pentru cel care devine debitor, dar nici pentru noi, administraţia publică locală, care ne încărcăm cu debite neîncasate şi pe care trebuie să le urmărim oriunde ar fi pentru a le achita. Nu se mai poate în acest ritm. Au apărut ţânţari, căpuşe şi alte insecte de acest gen”, a spus edilul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8328 secunde