Locuințele ieftine ale primarului Mazăre nu mai au căutare printre constănțeni

1820
Locuințele ieftine ale primarului Mazăre nu mai au căutare printre constănțeni - e4fe741cd091a23c0dff651bebed941a.jpg
O nouă tragere la sorți pentru locuințele ieftine pentru tineri a avut loc ieri, în sala mare a Prefecturii Constanța. Comparativ cu primul eveniment de acest gen, care s-a desfășurat exact înaintea alegerilor locale din 2008, în prezența Mihaelei Rădulescu, cu mare tam tam, în zona Far din Constanța, extragerea de ieri a avut un aer modest, primarul Radu Mazăre, inițiatorul proiectului, nefiind prezent, iar comisia responsabilă de extragere fiind incompletă. De constănțeni care să fie interesați de posibila lor extragere… nici vorbă.
Astfel, doar cinci dintre cei nouă membri ai comisiei - adică jumătate plus unu, exact atât cât trebuia pentru ca extragerea să fie valabilă - au încercat ieri să mimeze veselia extragerii dosarelor acelor tineri constănțeni care ar putea beneficia de locuințele ieftine. Spre deosebire, însă, de anii trecuți, când interesul acestora pentru garsonierele și apartamentele ieftine era covârșitor, ei bine, 2010 reprezintă o premieră: tinerii nu mai dau doi bani pe locuințe. Și asta din cauza faptului că mulți dintre cei înscriși anterior au blamat calitatea îndoielnică a apartamentelor și garsonierelor, reziliind ante-contractele de vânzare-cumpărare, dar și pentru că termenul de finalizare a acestora nu a fost respectat. Mai exact, Mazăre declara în urmă cu doi ani că cele 1.044 de locuințe (720 de apartamente și 324 de garsoniere) vor fi finalizate în 2009. Până la jumătatea anului 2010, însă, nicio locuință nu a fost dată în folosință, iar dintre cele 18 blocuri din primul cartier, doar șase sunt în stadiu avansat de construcție. Pe de altă parte, criza economică poate trece, și ea, drept unul dintre motivele dezinteresului constănțenilor.
Dacă în 2008 au fost depuse 16.394 de dosare, numărul lor a scăzut, în 2009, la 3.733, pentru ca anul acesta să fie de doar 657 de dosare (dintre care 11 au fost invalidate). Așadar, o diferență de zeci de mii. În pofida acestui fapt, municipalitatea ia în calcul demararea construcției celui de-al doilea cartier de locuințe, anume cel din Ștefăniță Vodă, cu toate că recepția garsonierelor și a apartamentelor din Baba Novac a fost amânată cu luni bune și anul acesta.
În ceea ce privește extragerea de ieri, valabilă pentru cererile depuse în perioada mai 2009-aprilie 2010, primul număr extras a fost 272. Conform explicațiilor lui Ion Marica, directorul direcției Tehnic - Achiziții din cadrul Primăriei Constanța - singurul care, de altfel, a putut da lămuriri ieri - căci membrii comisiei din care a făcut parte și viceprimarul Gabi Stan nu erau tocmai instruiți în sensul acesta, în completarea listei de posibili beneficiari se va porni, anul acesta, de la dosarul cu numărul 272, lista curgând în continuare din trei în trei.
Legat de diferența enormă între cei care intenționau să achiziționeze o locuință ieftină în 2008 și cei care încă își doresc asta doi ani mai târziu, viceprimarul Gabi Stan a declarat că "era de așteptat să fie din ce în ce mai puțini". Mai mult, el a spus că e previzibil ca și pe viitor numărul acestora să scadă pe fondul, susține el, al crizei actuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Mai 2010
Stire din Cetățenești : "Radeți-le tupeul!"
Vineri, 21 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Ca în povestea cu măgarul…
Pagina a fost generata in 0.2941 secunde