Listă validată pentru Congresul PSD. Cine vrea să ajungă președinte al partidului

587
Listă validată pentru Congresul PSD. Cine vrea să ajungă președinte al partidului - listavalidata1-1561674518.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații se pregătesc de Congresul ce va avea loc, sâmbătă, 29 iunie. În cursul zilei de ieri, Comitetul Executiv a validat candidaturile depuse pentru cele trei locuri libere din partid. Mai exact, vor fi votați noii ocupanți pentru funcțiile de președinte, președinte executiv și secretar general. 


Pentru funcția de președinte, Viorica Dăncilă are cinci contracandidați. Astfel, social-democrații vor trebui să aleagă dintre Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Ecaterina Andronescu, Ilie Rotaru și Cătălin Stoichiță. 
Pentru funcția de președinte executiv al partidului, până recent ocupată de Paul Stănescu sau Viorica Dăncilă, candidează Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, deputatul Sorin Bota, Daniel Suciu, viceprim-ministru, și Daniel Florea, primarul Sectorului 5 al capitalei. 


Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru funcția de secretar general, primul pe listă fiind Codrin Ștefănescu, care a ocupat funcția în perioada în care Liviu Dragnea conducea partidul și care a fost demis după ce acesta a fost condamnat, Marius Dunca, președintele PSD Brașov, Gabriel Petrea, președintele TSD, Mihai Fifor, purtător de cuvânt PSD și fost ministru al Apărării și al Economiei, Felix Stroe, liderul PSD Constanța și Rodica Nassar, secretar general interimar. 
La Congresul de sâmbătă, se vor înscrie în cursă și candidații care vor să reprezinte partidul în alegerile prezidențiale din această toamnă. Viorica Dăncilă spunea că vor fi făcute sondaje pentru a vedea care dintre cei înscriși în cursă e cel mai bine cotat, urmând ca prezidențiabilul să fie stabilit în urma unui congres ulterior. Eugen Teodorovici, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor și-au arătat interesul pentru a candida la alegerile prezidențiale din partea PSD. 


PSD Constanța votează cu Viorica Dăncilă 
Referitor la candidatura lui Felix Stroe, social-democrații din Constanța 
s-au reunit, recent, în cadrul conferinței extraordinare județene a PSD Constanța. La întâlnire au participat 260 de delegați. În cadrul întâlnirii, au fost desemnați cei 123 de delegați ai Organizației Județene PSD Constanța la Congresul Extraordinar din 29 iunie, conform normei de reprezentare. Totodată, a fost validată propunerea Biroului Permanent Județean pentru susținerea candidaturii lui Felix Stroe, președinte al Organizației Județene Constanța la funcția de secretar general al Partidului Social Democrat. 


În plus, social-democrații de la malul mării au adoptat Rezoluția Conferinței Extraordinare Județene privind susținerea președintelui executiv Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat. 


Reamintim că, ultima dată, conducerea PSD a fost aleasă la data de 10 martie 2018, atunci când Liviu Dragnea nu a dorit să supună la vot și funcția sa, de președinte al partidului, motivând schimbarea Statutului, prin alegerea președintelui partidului pe baza votului direct al membrilor. El a preferat să îi întrebe pe delegații din Congres: "Mai vreți să fiu președintele vostru?". La răspunsul sălii, el a continuat: "Atunci, așa să fie!". Anul trecut, noua conducere aleasă a fost: președinte executiv PSD: Viorica Dăncilă, prim-ministru (PSD Teleorman), secretar general PSD: Marian Neacșu (PSD Ialomița). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3664 secunde