Liderii PSD, convocați în Comitetul Executiv. Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu vor semna legea salarizării unitare

158
Liderii PSD, convocați în Comitetul Executiv. Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu vor semna legea salarizării unitare - dragneaziar-1491459692.jpg
Liderii PSD se reunesc joi, la Sinaia, în cadrul Comitetului Executiv Național, iar ulterior va avea loc ședința coaliției de guvernare, principalul punct de pe ordinea de zi fiind Legea salarizării unitare care va fi semnată de liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit news.ro.


Social-democrații se întrunesc, la ora 11.00, în Comitetul Executiv Național, printre subiectele de discuție regăsindu-se situația deputatului PSD Cătălin Rădulescu, căruia Liviu Dragnea îi va cere să se "autosuspende" din partid în urma afirmațiilor pe care le-a făcut cu privire la protestatarii din Piața Victoriei.


"Mâine (joi – n.r.) vom discuta subiectul Cătălin Rădulescu. A încercat să se autosuspende, nu i-a ieșit. O să propun eu autosuspendarea lui", a afirmat, miercuri, Liviu Dragnea.


Și subiectul Victor Ponta ar urma să fie dezbătut în cadrul CEx, în condițiile în care deputatul PSD a lansat o serie de atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, care a precizat, la rândul său, că există persoane în partid care solicită excluderea fostului premier din rândul social-democraților.


"Nu i-am lăsat să facă (solicitări - n.r.) în ședințe, le-au făcut înainte de ședințe, nu vreau să discutăm subiectul ăsta (...) Unii da, au cerut-o (excluderea lui Ponta - n.r.), dar au și spus-o public. Eu i-am rupt demisia. Era o demisie pe care «nu mi-o dau, dar dacă vrei s-o dai tu, dă-o tu»", a spus Dragnea.


Și rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiției cu privire la activitatea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA și a procurorului general, Augustin Lazăr va constitui un subiect de discuție în Comitetul Executiv, președintele PSD declarându-se "dezamăgit" de expertiza realizată de Tudorel Toader.


După Comitetul Executiv Național va avea loc, la ora 14.00, ședința coaliției la guvernare, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu fiind invitat la Sinaia pentru a semna, alături de Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu legea salarizării unitare.


"Noi joi vom semna legea, ca și inițiativă parlamentară. Prim-ministrul și doamna ministru al Muncii mi-au zis mie și domnului Tăriceanu că cea mai bună variantă este să o transformăm într-o inițiativă parlamentară, nu într-o inițiativă legislativă a Guvernului, pentru a câștiga timp. (...) Astăzi, proiectul de lege unic al salarizării este gata. Urmează ca joi, poate chiar de mâine, ministrul Muncii să meargă la Parlament să înceapă să strângă semnăturile, pentru cei care vor să fie co-inițiatori la această lege, și joi va fi semnat de liderii coaliției și de parlamentari. Îl invit joi pe președintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.


Totodată, în cadrul întrunirilor de joi, de la Sinaia, va avea loc și o evaluare a miniștrilor Guvernului Grindeanu, în condițiile în care liderul PSD vrea să îi tragă la răspundere de ce au întârziat "atât de mult" cu Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.


"Va fi o discuție interesantă pentru că, în afară de legea salarizării, vreau că avem o discuție cu guvernul, să vedem ce mai fac miniștri, să-i întreb și eu de ce a întârziat atât de mult cu Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, pentru că trebuie niște argumente serioase (...). Pe Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții au o întârziere pe care vreau să o lămurim în seara asta și mâine, pentru că vreau ca săptămâna viitoare cel mai târziu să avem un draft al actului normativ și un calendar de implementare", a afirmat Liviu Dragnea miercuri, la Sinaia.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4729 secunde