Liderii coaliției, întâlnire cu ministrul Justiției pe tema unei OUG privind legile justiției

Joi, 04 Octombrie 2018
230
Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a discuta despre textul unei ordonanțe de urgență privind legile justiției, au precizat, ieri, surse politice, informează Agerpres.

Potrivit surselor citate, este de așteptat să se discute și despre situația protocoalelor de colaborare, dar și despre oportunitatea unor prevederi referitoare la amnistie și grațiere.

Ieri, ministrul Tudorel Toader a anunțat că proiectul de ordonanță de urgență privind legile justiției este gata și va fi trimis la CSM. Întrebat dacă este gata proiectul, Toader a răspuns: "Da! Și îl trimit oficial astăzi (n.r. - ieri) la CSM. Spuneam aseară că nu voi comunica public modificările preconizate, din simplul motiv că membrii CSM să nu afle din media, să afle oficial", a declarat Toader, la sediul CSM.

Ministrul Justiției preciza cu o zi înainte că a agreat de comun acord cu membrii Comisiei de la Veneția adoptarea unei ordonanțe de urgență care să preia recomandări ale acestui organism cu privire la legile justiției. El explica faptul că a avut șapte propuneri și toate au fost agreate - propunerile de modificare au fost considerate ca binevenite și chiar necesare pentru evitarea unor disfuncționalități.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3065 secunde