Liberalul Ilie Bolojan: "Căderea Guvernului ar fi un lucru foarte bun pentru țară"

265
Liberalul Ilie Bolojan:
Liberalul Ilie Bolojan a declarat, ieri, că adoptarea Rezoluției în Parlamentul European este o palmă dată Guvernului Dăncilă, dar și cu efecte indirecte asupra țării, căderea Guvernului fiind, în opinia sa, "un lucru foarte bun pentru România".

"Adoptarea Rezoluției este o palmă dată Guvernului Dăncilă, dar, din păcate, are și efecte indirecte asupra țării noastre. Cât timp Guvernul Dăncilă va administra România, este puțin probabil să existe o schimbare de percepție peste noapte privind capacitatea acestui guvern de a acționa în spiritul valorilor europene și vizavi de impunerea de către acest guvern a unor elemente de prestigiu, de seriozitate în raport cu celelalte autorități europene", a spus Ilie Bolojan, citat de Agerpres.

El a adăugat că, cu acest guvern, este sigură scăderea rolului și influenței pe care România le va avea în UE, un rol consfințit prin această rezoluție "care ne pune la colț".

Al doilea efect este, în opinia sa, o scădere a cotei de încredere din punct de vedere economic în țara noastră, cu implicații asupra investițiilor străine în România, asupra cursurilor unor dobânzi, creșteri ale unor costuri financiare privind creditele țării etc.

Un alt efect posibil s-ar referi la alocarea fondurilor europene pentru viitorul exercițiu financiar, 2020-2027, condiționată, de Uniunea Europeană, de respectarea statului de drept.

"Este foarte clar că rămânerea în funcție a Guvernului Dăncilă și continuarea acestui comportament riscă să afecteze sumele alocate României pentru viitoarea sesiune. Cu toată situația politică complicată pe care o avem azi în România, căderea Guvernului Dăncilă ar fi un lucru foarte bun pentru țara noastră, pentru că, la modul cum funcționează azi guvernul și ceea ce se întâmplă, lucrurile lasă foarte mult de dorit", a subliniat Ilie Bolojan.

Printre altele, el a criticat și activitatea de decizie aproape paralizată din unele ministere, în condițiile în care unii miniștri au fost anunțați că vor fi remaniați, prin presă sau alte modalități.

"Cert e că cei care știu că ar urma să plece nu își mai asumă răspunderi, ministerele nu mai au o direcție clară de acțiune, nimeni nu se mai preocupă să se urgenteze întârzierile în curs, practic se băltește și nu se face mare lucru. Este o gravă eroare să anunți că vei remania și să nu faci acest lucru. Mai bine nu faci nimic, pentru că paralizezi efectiv deciziile în ministere pentru luni de zile, ceea ce înseamnă costuri foarte mari, întârzieri ale tuturor proiectelor care depind de aceste ministere", a conchis Ilie Bolojan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.899 secunde