Liberalii, ultimele pregătiri pentru alegeri. Când vor fi anunțați candidații la primării

589
Liberalii, ultimele pregătiri pentru alegeri. Când vor fi anunțați candidații la primării - fondliberalii-1581371310.jpg

Articole de la același autor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost desemnat, ieri, șef al campaniei liberalilor pentru alegerile locale și parlamentare de Biroul Executiv al partidului.


"Biroul Executiv al PNL m-a votat în calitate de șef al campaniei pentru alegerile locale și parlamentare de anul acesta, urmând ca până săptămâna viitoare să pregătesc propunerea de echipă de campanie și propunerea de strategie pentru alegerile locale și parlamentare", a declarat Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL, la Digi24.
El a arătat că PNL își propune să desemneze până la 1 martie candidații la primării, iar în perioada 1 - 7 martie toți candidații să fie validați în forurile statutare.


"Pentru candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean și pentru candidații la funcția de primar al municipiilor reședință de județ este nevoie de validarea Biroului Politic Național, iar pentru candidații la funcțiile de primar este nevoie de validarea de către conducerea de la nivel județean", a explicat Orban.
Președintele PNL a afirmat că obiectivul este ca sondajele de măsurare a posibililor candidați la locale să fie finalizate până pe 20 - 21 februarie.


"În calitate de președinte al PNL obiectivul este acela de a susține candidați ai PNL, de a câștiga alegerile în cât mai multe localități. Dacă la nivel local vor exista discuții în baza unei analize, există afinități, posibile alianțe care pot fi realizate la nivel local - nu voi fi împotriva acestor alianțe", a spus Orban.




Alianțele locale, permise cu scopul de a bate PSD
 
În altă ordine de idei, în ceea ce privește eventualele alianțe locale,   Ludovic Orban a declarat că PNL poate încheia înțelegeri locale cu alte partide astfel încât să fie atins obiectivul fundamental, acela ca partidul să câștige alegerile la o diferență consistentă de PSD.


El a explicat, la B1 TV, că se fac sondaje în majoritatea localităților pentru a fi desemnați cei mai buni candidați.
"În general, alături de noi au fost în perioada asta două partide, care au făcut opoziție cu noi, care ne-au sprijinit. Nu resping posibilitatea unor înțelegeri locale. Noi vom avea cercetări sociologice pe fiecare județ, pe fiecare municipiu reședință de județ și pe marea majoritate a localităților pentru a ști foarte clar agenda cetățenilor, care sunt principalele probleme care trebuie rezolvate. Evident că testăm potențialii candidații pe care îi avem astfel încât să ieșim în competiția electorală cu cei mai buni candidați, candidații care se bucură de încrederea cea mai mare, care sunt astfel percepuți. Avem și un studiu de profil, corectitudine, spirit manageriat pentru a stabili portretul robot și care beneficiază de cea mai mare încredere și cel mai mare potențial de creștere", a spus Orban.


El a precizat că nu vor fi blocate înțelegerile locale, astfel încât PNL să câștige în fața PSD-ului.
"Dacă vom constata într-o localitate că e potrivită o înțelegere pe care s-o facem fie cu unii, fie cu alții, noi nu vom bloca o astfel de înțelegere. Dar, pentru mine ca președinte al PNL, obiectivul fundamental este ca PNL să câștige alegerile locale la o diferență consistentă de PSD, să batem PSD peste tot unde este posibil acest lucru", a mai spus Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4116 secunde