Liberalii somează public Avocatul Poporului. Care este motivul invocat

494
Liberalii somează public Avocatul Poporului.  Care este motivul invocat - liberaliisomeazaavocatulpoporulu-1545828418.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunțat că partidul pe care îl reprezintă a adresat o somație publică Avocatului Poporului pentru a sesiza Curtea Constituțională privind neconstituționalitatea OUG cu măsuri fiscal-bugetare adoptate, recent, de Guvern, pentru că afectează libertatea economică și produce prejudicii grave drepturilor românilor.

"În ciuda tuturor avertismentelor din partea tuturor organizațiilor de afaceri și a specialiștilor în economie, guvernul Dragnea - Dăncilă a adoptat o OUG care va distruge economia României și va lovi crunt în nivelul de trai al românilor. Românii trebuie să știe că ordonanța fiscală a Guvernului Dragnea - Dăncilă are un singur obiectiv, încasarea disperată a unor sume de bani la bugetul de stat prin introducerea de noi taxe și impozite, împachetată într-o prezentare care manipulează grosolan opinia publică cu scopul de a provoca ura românilor împotriva unor companii comerciale și de a-și ascunde propriile nerealizări ale promisiunilor electorale", se arată într-un comunicat al PNL semnat de Ionel Dancă.

Potrivit sursei citate, OUG conține un set de măsuri teroriste împotriva mediului de afaceri din România, care va afecta grav viața românilor.

"Ordonanța Lăcomiei guvernului Dragnea - Dăncilă va provoca un tsunami fiscal și economic în multe sectoare vitale pentru economia României. Cea mai dură măsură pentru economia României este suprataxarea companiilor din energie cu 2% pe cifra de afaceri și a celor din telecomunicații cu 3%, ceea ce va genera scumpiri în lanț la facturile pentru utilități și întreținere și la cumpărăturile de bunuri și servicii plătite de toți românii. Viața românilor va fi mult mai scumpă după adoptarea acestor măsuri", se mai spune în comunicatul de presă semnat de liberalul Ionel Dancă.

El mai susține că plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică este o himeră vândută populist românilor fără nicio legătură cu realitatea economică.

"Limitarea prețului de vânzare a gazelor și a energiei electrice este doar la producător și nu va avea niciun impact la factura plătită de consumatori. Distribuitorii și furnizorii de energie vor fi nevoiți să-și acopere noile costuri generate de suprataxarea cu 2% a cifrei de afaceri în facturile plătite de fiecare român", se mai arată în comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4999 secunde