Liberalii solicită schimbarea președintelui Senatului

163
Liberalii solicită schimbarea președintelui Senatului - ddd-1579780609.jpg
Senatorul de Timiș, Alina Gorghiu, le-a solicitat celor doi președinți ai Camerelor parlamentare, joi, de la Timișoara, să pună în aplicare decizia Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea alegerii președintelui Senatului.

"Astăzi, le solicit celor doi șefi de Cameră, unul ilegal numit în funcție, iar celălalt, încă în funcție, să se consulte și să pună în aplicare încă de astăzi decizia CCR. Senatul este o cameră care riscă o pată imensă de imagine, în curând, dacă PSD nu va înțelege că hotărârea CCR, care a spus că șeful Senatului, în persoana lui Teodor Meleșcanu, a fost pus ilegal, neconstituțional în funcție trebuie pusă în aplicare de urgență. Acest verdict în cazul șefului Senatului a confirmat juridic faptul că PSD a încălcat Constituția de dragul unui număr restrâns de voturi pe care Teodor Meleșcanu a promis că le aduce celor de la PSD, o strategie complet în defavoarea interesului public", a afirmat Alina Gorghiu într-o conferință de presă.

Potrivit senatoarei liberale, motivarea pe care cei doi clamează că o așteaptă nu poate să aducă nimic suplimentar în efectul pe care-l are și anume, plecarea domnului Teodor Meleșcanu, după o scurtă perioadă de timp, de la șefia Senatului. "Doar așa putem evita o criză de imagine foarte urâtă la conducerea Senatului", a punctat liberala.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.393 secunde