Liberalii încep negocierile pentru susținerea Guvernului Cîțu în Parlament

145
Liberalii încep negocierile pentru susținerea Guvernului Cîțu în Parlament - dddd-1583137227.jpg
Liberalii demarează astăzi negocierile cu partidele politice parlamentare în vederea constituirii unei majorități pentru susținerea Cabinetului Cîțu, relatează Agerpres. Vineri, premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului și programul de guvernare. Singura modificare în componența Guvernului Câțu este propunerea lui Lucian Heiuș la Ministerul Finanțelor.

Biroul Executiv al PNL a decis constituirea unei echipe de negociere cu formațiunile parlamentare pentru alcătuirea unei majorități. Din această echipă de negociere fac parte premierul desemnat, președintele PNL, liderii grupurilor parlamentare și prim-vicepreședinții partidului.

"Începând de luni vom avea un calendar pentru aceste negocieri pentru a forma o majoritate. Sper că PSD nu va tergiversa și de această dată calendarul. Sper să avem cât mai rapid audierile miniștrilor și votul în Parlament. (...) Să convingi PSD este mai greu, dar vom încerca", declara premierul desemnat.

Conform prevederilor regulamentare, Birourile permanente urmează să fie convocate pentru a stabili data ședinței comune a Parlamentului la cel mult 15 zile de la primirea programului și a listei Guvernului. Fiecare candidat pentru funcția de ministru va fi audiat, în ședință comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competență a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat în ședință comună. Cvorumul necesar pentru desfășurarea ședinței este de 233 de parlamentari prezenți. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor, adică sunt necesare 233 de voturi favorabile. Votul este secret, cu bile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2341 secunde