Liberalii din Constanţa, front comun cu cei din Tulcea pentru construirea unui spital regional în Dobrogea

828
Liberalii din Constanţa, front comun cu cei din Tulcea pentru construirea unui spital regional în Dobrogea - fondspitalregional-1612893432.jpg

Articole de la același autor

Dobrogea are nevoie de un spital regional, iar cei din PNL Constanţa ştiu foarte bine acest lucru. Deputatul PNL de Constanţa, Marian Cruşoveanu, a explicat pe pagina sa personală de Facebook de ce oraşul de la malul mării, dar şi Tulcea, au nevoie de un astfel de spital.

Marian Cruşoveanu a recunoscut şi el, la fel ca mulţi alţii, că pandemia de coronavirus a decimat sistemul medical şi tocmai din acest motiv este nevoie de un spital regional pentru a evita pe viitor astfel de probleme.

„Înființarea unui nou spital la Constanța este pe agenda, atât a mea, cât și a colegilor mei, a celor din Constanța, precum și a celor din Tulcea, pentru că infrastructura medicală din județul nostru este suprasolicitată. Așadar, înființarea unui spital nou regional are ca scop suplinirea nevoilor județelor Constanța și Tulcea, precum și ale județelor limitrofe. Pandemia cu care ne confruntăm ne-a arătat problemele majore ale sistemului sanitar din România, aflat într-o situație dezastruoasă, iar reforma nu se poate realiza decât prin investiția în spitale și echipamente și tehnică medicală corespunzătoare epocii în care trăim”, a spus deputatul Marian Cruşoveanu.

În acest context, el a anunţat că, împreună cu colegii săi deputaţi din PNL Constanţa au înaintat o interpelare ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în ceea ce priveşte construirea acestui spital.

„Alături de colegii deputaţi din Constanţa, Bogdan Huţucă, Bogdan Bola, Mircea Banias şi cei din Tulcea, George Sişcu şi Michael Gudu, am adresat o interpelare ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, în ceea ce privește construirea unui spital regional în Dobrogea. Domnia sa a vorbit, în cadrul unui interviu televizat, despre sistemul sanitar al României și investițiile în spitalele regionale noi, iar județul Constanța a fost omis de pe această listă”, a mai spus Cruşoveanu.

La această oră, Constanţa stă mai slab la capitolul paturi de spitalizare decât alte oraşe mari precum Cluj sau Iaşi, ceea ce reprezintă un dezavantaj total pentru oraşul de la malul mării.

„Conform Planului Național de Paturi, aprobat în 2019, Constanța are, în momentul de față, 4.418 paturi, aflându-se în urma județelor Cluj, Iași și Timiș, acolo unde se intenționează construirea de noi spitale regionale, în timp ce județul Tulcea se numără printre ultimele trei județe, în ceea ce privește numărul de paturi din spitale. Dacă luăm în calcul că județul Constanța deservește, pe plan medical, și anumite tratamente specifice, precum cele balneo și de recuperare, numărul de paturi este mult mai mic, mai ales că avem, anual, și presiunea perioadei estivale”, este concluzia lui Marian Cruşoveanu.

Astfel, parlamentarul constănţean explică de ce o eventuală construire a unui astfel de spital nu poate fi lăsată doar pe umerii autorităţilor locale. Aşadar, Ministerul Sănătăţii ar trebui să se implice, iar deputatul PNL crede că acest lucru se va întâmpla.

„Această interpelare vine ca un demers în vederea clarificării acestei situații, mai ales că există această nevoie de construire a unui spital, nu ca un moft, ci ca o realitate pe care o impun vremurile în care trăim. Nu putem lăsa toată povara acestui proiect pe administrațiile locale și județene, care au început demersuri în acest sens, iar implicarea ministerului este crucială. Pacienții din județul Constanța merită să știe care este strategia și viziunea ministerului în ceea ce privește acest spital, atât de necesar pentru cei care sunt adesea obligați să ia trenul spre București”, a concluzionat Marian Cruşoveanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2677 secunde