Liberalii ar putea acționa în judecată Avocatul Poporului. Care este motivul

464
Liberalii ar putea acționa în judecată Avocatul Poporului. Care este motivul - victorciorbea-1546781893.jpg

Articole de la același autor

Liberalii au depus, zilele trecute,

la sediul Avocatului Poporului, solicitarea de sesizare a Curții Constituționale asupra Ordonanței de Urgență

a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri fiscal-bugetare.

"Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, lipsește și de această dată, este iar în concediu, chiar dacă avem pe masă o Ordonanță de Urgență a Guvernului cu măsuri fiscale criminale pentru economie, care vor afecta grav nivelul de trai al populației, care va plăti costul acestor măsuri aberante. În documentul pe care l-am depus am invocat temeiuri de neconstituționalitate pe care Avocatul Poporului ar trebui să le sesizeze la Curtea Constituțională. Vorbim despre o ordonanță fiscală cu măsuri criminale pentru economia României, care va ucide creșterea economică a țării în anul 2019 și costul acestor măsuri va fi plătit de toți românii. Punctual, vorbim despre faptul că plafonarea prețului la gaze și la energia electrică este o minciună și este o măsură cu dedicație pentru anumiți băieți deștepți din acest sector, și nu pentru populație. Vorbim despre faptul că această plafonare la gaze și la energia electrică se face la producător și ea se va resimți doar la nivelul unor consumatori care au contracte direct cu producătorii de energie electrică sau de gaze naturale, în timp ce populația va trebui să suporte costul noului impozit de 2% pe cifra de afaceri care se va aplica tuturor companiilor din sectorul energetic", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, după depunerea solicitării.

La rândul său, potrivit Digi24, președintele Comisiei juridice a PNL București, Cristian Băcanu, a precizat că OUG 114/2018 a fost dată cu încălcarea articolului 115 din Constituție, în sensul că nu există nicio urgență pentru a fi adoptată.

"Pe de altă parte, vorbim despre o ordonanță care a fost scrisă în bătaie de joc, sunt foarte multe texte care sunt neclare, nu corespund criteriului de calitate pe tehnică legislativă și atunci vorbim de încălcarea articolului 1 al Constituției, cu trimitere la Legea privind tehnica legislativă 22/2000. Vorbim despre o ordonanță care încalcă principiul pieței libere, prin aceea că se instituie niște prețuri fixe pentru gaz, de pildă, dar pentru producție, ceea ce înseamnă că populația va plăti mai mulți bani pentru factură, pentru că va fi încărcat prețul pe distribuție și pe transport. Vorbim despre încălcarea articolului 35 din Constituție și despre încălcarea articolelor 119 și 120 din Tratatul de funcționare al Uniunii Europene, vorbim și despre încălcarea unei directive, despre încălcarea articolului 44 din Constituție privind dreptul la proprietatea privată și despre încălcarea dreptului constituțional la pensie, pentru că Guvernul a introdus niște măsuri care îi vor afecta pe toți cei care au bani în Pilonul II de pensii", a explicat Băcanu.

În altă ordine de idei, Cristian Băcanu a precizat că, în cazul în care Avocatul Poporului nu va da un răspuns la această solicitare, PNL va acționa în judecată instituția. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3913 secunde