Legea achizițiilor publice va fi modificată în prima ședință de Guvern

288
Legea achizițiilor publice va fi modificată în prima ședință de Guvern - guverndancila2-1526922659.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, că Legea achizițiilor publice va fi modificată, în ședința de guvern de joi, în ceea ce privește termenele în care sunt soluționate contestațiile la licitațiile pe fondurile europene, în sensul reducerii acestora.


"Schimbul de bune practici îl putem folosi și este benefic. În modificarea legii achizițiilor publice, pe care o vom face în ședința de guvern de joi, avem un capitol destinat acestui lucru, respectiv, contestații. Am luat modelul german și vom face acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.


Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat, anterior, în același context, că este necesară o prevedere legislativă potrivit căreia contestațiile la licitațiile cu fonduri europene să primească o soluție în instanță în maximum șase luni.


"Acea propunere, pe care am făcut-o încă de când am venit comisar european, a înființării unei secții speciale pentru fonduri europene, care să se dea decizii în instanță în maximum 6 luni de zile, după modelul polonez, ar fi fi binevenită ca schimbare legislativă. Avem în țară foarte multe proiecte care au fost sau sunt în instanță, s-au pierdut bani pentru că exercițiul bugetar durează șapte ani", a declarat comisarul european Corina Crețu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2794 secunde