Claudiu Palaz:

"Le cer constănțenilor doar cinci minute pentru a salva Constanța"

2553
47
Candidatul UNPR la Primăria Constanța, Claudiu Palaz, a vorbit într-un interviu pentru ziarul "Cuget Liber" despre cum a decurs această cursă electorală, despre proiectele pe care le are în vedere odată ajuns la primărie, precum și despre zvonurile care planează în ultima perioadă cu privire la modul în care vor fi tratați angajații lui Mazăre într-un eventual mandat Palaz.

- Care au fost problemele cu care v-ați confruntat în cam-panie? Vorbiți-ne despre incidentul cu Poliția Locală.

- Am știut încă de la bun început că voi întâmpina foarte multe probleme în această campanie electorală. O administrație locală înțepenită din anul 2000 și fără niciun oponent pe măsură, până la venirea mea în octombrie 2009 ca prefect al județului Constanța, s-a văzut dintr-o dată amenințată de singurul adversar real. Boicotul la publicitatea stradală, cel de la panourile de afișaj electoral, ame-nințările la adresa susținătorilor mei, agresarea echipelor mele de pe teren și vandalizarea în mod repetat a sediului meu electoral nu trădează decât frica de un competitor puternic și viabil pentru Primăria municipiului Constanța. Totul a culminat cu acțiunea de intimidare a Poliției Locale, o adevărată miliție personală a lui Mazăre, venită să înlăture bannerele prin care informam opinia publică despre identitatea agresorului sediului meu de campanie: «vandalizat de Mazăre». În loc să-și îndeplinească atribuțiile de apărători ai legii, pentru care sunt plătiți din banii noștri, agenții Poliției Locale au abuzat de statutul lor și au provocat în mod constant colegii aflați lângă mine. Ca urmare a provocărilor acestora, a rezultat o scurtă altercație între un membru UNPR, care se opunea îndepărtării bannerelor, și șeful Poliției Locale care dorea îndepărtarea acestora cu forța. În urma acestui eveniment, pentru prima dată în istoria administrației Mazăre, șeful Poliției Locale, Marian Râșnoveanu, unul dintre locotenenții primarului, a fost urcat în duba Poliției și dus la secție pentru declarații, în ciuda opoziției vehemente și a presiunilor sale telefonice de a evita acest lucru.

- Care va fi primul lucru pe care îl veți face în calitate de primar?

- În prima zi voi restabili dialogul dintre primar și cetățeni. Voi fi prezent în mai multe zone ale orașului pentru a reda încrederea constănțenilor în primar. De la lipsa comuni-cării dintre conducerea administrației locale și locuitori decurg toate celelalte probleme ale Constanței.

- Care este proiectul dumneavoastră de suflet?

- Constanța este proiectul meu de suflet. Este răspunsul pe care vi l-ar da orice constănțean născut și crescut aici, care știe ce a fost cândva orașul nostru, care nu a uitat de strălucirea lui de altădată și care este conștient de degradarea fizică, morală și sufletească în care a ajuns orașul unde s-a născut, crescut și locuiește. Este răspunsul pe care vi l-ar da orice constănțean care știe cum arată orașele avansate ale României și cele europene civilizate.

- Care este viziunea dumneavoastră asupra Zonei Peninsulare?

- Zona Peninsulară este una dintre prioritățile mandatului meu. În programul meu "Deschide Constanța", primul punct, intitulat "Infrastructura - Un oraș de top", prevede stoparea mutilării urbanistice a zonei peninsulare și reabilitarea centrului istoric în integralitatea sa, precum și reabilitarea și administrarea simbolurilor orașului nostru: Cazinoul, faleza, monumentele istorice, siturile arheologice. Exploatarea la potențial maxim a aces-tei zone ar însemna un adevărat boom economic și turistic pentru Constanța. Și implicit, o extraordinară revigorare a pie-ței muncii și a calității vieții în Constanța.

- Există zvonuri cum că odată ajuns la primărie veți face "curățenie". Au de ce să se teamă angajații primăriei?

- Voi face curățenie la propriu, căci știu în ce condiții lucrează angajații înghesuiți prin birouri. Am foarte mulți prieteni acolo și cunosc problemele cu care se confruntă. Întotdeauna am avut grijă ca subordonații mei să lucreze într-un mediu curat, elegant, plăcut. Știți cum arăta Prefectura când am ajuns prefect. Știți că sala mare a Prefecturii, în care se țineau, spre exemplu, ședințele de Consiliu Județean, cele ale sindicatului din Primărie, nu mai fusese renovată din 1968. În aprilie 2010 a devenit Sala Remus Opreanu, cu o înfățișare la nivel cu adevărat european. Este doar un exemplu. Nu voi face ce a făcut Mazăre în 2000, când a dat afară pe capete angajații primăriei, provocând adevărate drame. Vor dispărea doar primarul și oamenii cu funcții de conducere. Voi lucra cu oameni competenți, de încredere, cu viziune sănătoasă și coloană vertebrală.

- Cum veți rezolva problema câinilor comunitari?

Am spus-o și cu alt prilej, o fac și acum, căci problema pe care mi-ați ridicat-o mă preocupă în mod real. În primul rând, sterilizarea: consiliul local trebuie să adopte urgent o hotărâre prin care să se aloce fonduri pentru sterilizarea câinilor fără stăpân, dar și pentru sterilizarea gratuită a celor cu stăpâni care doresc acest lucru, dar nu au posibilitatea financiară s-o facă. În al doilea rând, adăpostirea tuturor câinilor reclamați și analizarea fiecărui caz în parte de către o comisie formată din dresori, etologi și din persoanele care le poartă ocazional de grijă și îi cunosc. Categoric, câinii agresivi trebuie tratați și menținuți definitiv în adăposturi.

- Cum comentați rezultatele ultimului sondaj apărut în ziarul nostru?

- Este un sondaj. Atât. Nu-l comentez, cum nu comentez nici sondajul din mediul online "Schimbare sau încă patru ani de închisoare în Constanța", în care există doi candidați umăr la umăr: Mazăre cu 38% și Palaz cu 36%, și nici sondajul CSOP realizat în perioada 26 mai-3 iunie în care Mazăre apare cu 34% și Palaz cu 32%.

- Ce trebuie să știe constănțenii când vor pune ștampila de vot pe buletine?

- Constănțenii trebuie să știe că nu există decât un singur tur de scrutin, deci o singură șansă pentru schimbare în Constanța. Orașul nostru are nevoie de fiecare con-stănțean, de fiecare dintre noi. Nu le cer constănțenilor decât cinci minute, atât cât trebuie să-și exercite dreptul la vot pentru a salva Con-stanța. Orașul nostru are nevoie de noi pe 10 iunie. Constănțenii trebuie să știe că o nouă putere se ridică acum la malul mării: puterea constănțenilor!

Comentează știrea

47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Rely
6 iunie 2012
CINCI MINUTE...PE URMA VOTAM CU CHIRU

Palaz+Mazare=LOVE pe terenuri retrocedate, bine ca ne-a luminat Chiru

cristiana
6 iunie 2012
sigur voi vota

Palaz este singurul( din ce a fost lansat pe piata) care mi-a inspirat mai multa incredere. O fi bine, o fi rau? Nu stiu.Imi place ca este hotarat si are multa ambitie. In ceea ce-l priveste pe Chiru, nu am auzit nimic despre el pana acum 2 luni si, pur si simplu, nu imi place. Este ceva in privirea lui( care nu spune nimic) si in actiunile pe care le-a intreprins pe perioada campaniei, care nu m-au convins.Poate este un om bun( la suflet), dar, d.p.m.d.v. pentru functia de primar este nevoie de mult mai mult. PE 10 IUNIE IESITI LA VOT!!!!!!!!

eu
6 iunie 2012
PT RELY

La cat sunteti de prosti,nici Lumina de la Ierusalim nu va mai salveaza! Iar bezna totala din capul lui Chiru, nu il califica pt functia de primar!!! CONSTANTA,MERGI LA VOT!!!!!!!

Daniel
6 iunie 2012
Votare

Numai maine nu-i poimaine si iaca vine si 10 iunie. A fost o campanie la Constanta pot spune chiar decenta. Pe de o parte ratatii zilei: Palaz si mai ales Chiru,iar de cealalta parte Pastaie. Cei dintai agitati grobieni adevarati Mosi Craciuni cu sacii plini de gargara, promisiuni si proiecte, sustinuti din spate de o armata mica dar dura de spalati pe creier care se agitau pe unde puteau. Chiru, personaj despre care sincer doar auzisem ca exista in Constanta a fost in unele momente pur si simplu comic. Palaz a ratat startul si in unele din iesirile sale publice a parut ca face jocul actualului primar. Mazare, sigur pe el a tacut si i-a lasat pe papagali sa se agite si sa se faca de cacao. Pronosticul meu ramane acelasi chiar daca am fost injurat de chiristi sau palazisti copios si sincer nici eu nu am ramas dator. Ce lectie vor invata toti acesti agitatori marunit care marsaluiau cu lozinci si apeluri sablon pe acilea? Una simpla: Am mai sscris acest lucru. Anton Pann spunea saracu: DACA NEMA PUTIRINTA; GEABA CHICHIREZ GALCEAVA!

Can Can
6 iunie 2012
Psihologie inversa

Daca un candidat spune:"Nu domnule,chiar va rog sa il votati pe Mazare, faceti un bine Constantei", atunci acel candidat va castiga in fata lui Mazare, insa niciunul nu se gandeste inteligent, toti spun sa ii votam pei si nu pe adversar :))

admirator
6 iunie 2012
nu va mai certati!

Asta nu face decit sa scada presiunea Frontului Antimazarist. Palaz a gresit cand si-a depus candidatura de primar. Putea sa depuna candidatura impotriva lui Constantinescu, la CJ. Doar lucra la prefectura... Asa, electoratul antimazare este divizat si se creaza conditiile ca mazare sa castige. Uniti-va! Cadeti la pace si sa ramina doar unul in cursa! Aveti multe posibilitati de impacare. Exista zone largi de colaborare. Exista interese (de partid si nu numai) comune. Nu divizati electoratul! Lasati ambitiile personale!

admirator
6 iunie 2012
a vazut toata tara

cum a ripostat "inteligentul" de primar:"Sa ma pupe-n c... ...." Dupa ce defileaza in uniforma nazista(cu zvastica arborata), dupa ce ne explica cum doreste el sa ne 'valorifice' femeile, dupa ce declara ca vrea sa atraga turistii rusi si iranieni (si a si semnat hartiile de rigoare), dupa ce da sfaturi sexuale la fetitele de gradinita, Mazare a incheiat apoteotic. Asta vreti, asta o sa aveti! Dar prin asta, nu face decit sa-si confirme grobianismul si tendntele gay. (De care el si partidul sau erau de mult banuiti.)

Răspuns la: Votare
Adăugat de : Daniel, 6 iunie 2012
Numai maine nu-i poimaine si iaca vine si 10 iunie. A fost o campanie la Constanta pot spune chiar decenta. Pe de o parte ratatii zilei: Palaz si...
Daniel
6 iunie 2012
Pentru Admirator

Am rugamintea sa iti scoti capul dintre umeri si tu si cei asemenea tie pentru ca am sa mai spun cu majuscule pentru ultima oara ce am tot spus pe aici. NU AM VOTAT CU MAZARE DIN 2000 SI PANA ASTAZI PENTRA CA DIN PRICIPIU PERSONAL NU VOTEZ GOLANI DE LA INSTITUTUL DE MARINA. IN TOATA ACEASTA PERIOADA ELECTORALA AM INCERCAT DOAR UN SINGUR LUCRU: SA VA READUC CU PICIOARELE PE PAMANT SI SA VA ARAT REALITATEA. DACA OPOZITIA MAZARISTA AVEA UN SINGUR CANDIDAT CREDIBIL SI CARISMATIC ACUM MAZARE ISI FACEA BAGAJUL. PE CAND ASA CU CINE? TERMINATI CU TOATE ACESTE FRAZE GOALE SI PUR SI SIMPLU INFANTILE DE GENUL: PE 10 INIE VOTAM GIGI CHIRU! SAU CONSTANTENI IESITI LA VOT PENTRU SCHIMBARE! VA MA SCRIU INCA ODATA: ROMANUL ESTE PARSIV!!!!!!!!!! IMPACATI-VA CU GANDUL CA PASTAIE VA FI PRIMAR CAT VOR VREA MUSCHII LUI ASTA CA VREM SAU NU. DESTEPTAREAAAAAAAA!

Răspuns la: a vazut toata tara
Adăugat de : admirator, 6 iunie 2012
cum a ripostat "inteligentul" de primar:"Sa ma pupe-n c... ...." Dupa ce defileaza in uniforma nazista(cu zvastica arborata), dupa ce ne explica cum...
Dima
6 iunie 2012
Date clare privind atrocitatile exercitate de clanul Mazare-Constantinescu asupra tuturor locuitorilor orasului si judetului Constanta prin monopolizarea principalului element vital-APA

- Metrul cub de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,30 lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile.

Dima
6 iunie 2012
Date clare privind atrocitatile exercitate de clanul Mazare-Constantinescu asupra tuturor locuitorilor orasului si judetului Constanta prin monopolizarea principalului element vital-APA

- Metrul cub de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,30 lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile.

47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Politică-Administrație : Bătălia pentru comuna Corbu
Pagina a fost generata in 0.2453 secunde