Președintele UDTR, Fedbi Osman:

"La mulți ani tuturor celor ce simt și vorbesc turcește!"

551

Articole de la același autor

Ziua de 5 iunie este o zi specială pentru etnicii turci din România, o sărbătoare consfințită oficial de statul român în anul 2016, prin Legea nr. 223 din 17 noiembrie și celebrată ca Zi a limbii turce. Din păcate, din cauza măsurilor impuse de Guvernul României în timpul stării de alertă, cei de la Uniunea Democrată a Turcilor din România (UDTR) nu mai pot organiza diverse activități prin care să marcheze această sărbătoare, așa cum făceau în anii trecuți.

"Este primul an în care nu organizăm așa cum v-am obișnuit manifestări culturale de amploare, cu prilejul Zilei limbii turce, datorită măsurilor de distanțare socială impuse de starea de alertă. Acest lucru nu ne împiedică să întâmpinăm această zi cu mândrie și bucurie, deoarece o zi dedicată limbii turce materne este o zi de sărbătoare pentru fiecare etnic turc din România. Trebuie să fim conștienți cu toții de faptul că limba maternă este elementul fundamental al păstrării identității noastre etnice și de fiecare dintre noi depinde păstrarea și conservarea ei.

Sperăm că, nu peste mult timp, vom reveni la starea de normalitate care ne va permite reluarea activităților culturale de promovare a valorilor noastre identitare și, în special, susținerea învățării limbii turce, atât în școală, cât și în cadrul Centrului de Educație și Cultură Turcă inaugurat, anul trecut, la Constanța.

Fie ca această zi să vă aducă bucurie în suflete și să fiți mândri de identitatea voastră etnică! Vă felicit pe toți cei care simt și vorbesc turcește și vă doresc un sincer La mulți ani!", este mesajul transmis de președintele UDTR, Fedbi Osman. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4339 secunde