La Cernavodă se reabilitează conducta de aducțiune a apei potabile

1963
În orașul Cernavodă, se derulează un amplu proiect de extindere și reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Proiectul, în valoare de 3.500.000 de euro, este implementat prin Compania Națională de Investiții și va fi finalizat anul acesta.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cernavodă, Alina Vlădușel, una dintre lucrările din cadrul proiectului este schimbarea traseului pentru conducta de apă potabilă ce alimentează orașul. Ea a precizat că tronsonul conductei de aducțiune apă potabilă vizat pentru reabilitare este amplasat sub Canalul Dunăre Marea Neagră, noua poziție propusă prin acest proiect fiind amplasarea conductei sub podul Sfânta Maria.
În prezent, alimentarea cu apă a orașului se face în sistem centralizat și este asigurată de două conducte: una care traversează Podul Ecluză - Podul Canal - CNE - strada Medgidiei și care este în stare avansată de degradare, iar cealaltă este sub Canalul Dunăre Marea Neagră.
Printre altele, Alina Vlădușel a preci-zat că, în cazul avarierii acestei conducte, este imposibil de intervenit rapid și orașul ar rămâne fără apă potabilă. De aceea, spune ea, era absolut necesar ca traseul acestei conducte să fie deviat pe un traseu accesibil intervențiilor.
Soluția tehnică propusă de specia-liști a fost de supratraversare a Cana-lului prin tablierul Podului Sfânta Maria. Lucrarea este aproape de finalizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4348 secunde