Klaus Iohannis: "Voi trimite Legea bugetului spre reexaminare în Parlament"

274
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Lgea bugetului de stat pe anul 2019.
"Voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire legea bugetului pe anul 2019", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.


Anunțul președintelui a venit după ce, ieri, Curtea Constituțională a României a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituțional.


Pe 22 februarie, șeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs.
În documentul transmis CCR, președintele arăta, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului și atribuțiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare. Klaus Iohannis spunea că nu a fost respectată nici atribuția Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declarația de conformitate semnată de prim-ministru și ministrul Finanțelor Publice.


În plus, potrivit Agerpres, el invoca și adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor și reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.


Potrivit lui Iohannis, în fișa parcursului legislativ al Legii bugetului de stat pe anul 2019 nu se regăsește o declarație de răspundere a premierului și a ministrului de Finanțe, așa cum prevede legislația.


Șeful statului susținea, totodată, că raportul privind situația macroeconomică pe anul 2019 și proiecția acesteia pe anii 2020 - 2022 a fost depus de către Guvern, conform obligației sale legale, însă acesta se fundamentează pe o situație care ignoră evoluțiile la nivelul economiei mondiale și europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6424 secunde