Klaus Iohannis: Voi merge la toate ședințele de Guvern

146
Klaus Iohannis: Voi merge la toate ședințele de Guvern - klausiohannis-1545121098.jpg
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți dimineața, la Viena, că va merge la ședințele de Guvern.


"Am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile puțin în perspectivă. Ne pregătim pentru președinția UE și, chiar dacă suntem pregătiți, lucrurile nu vor fi simple. Am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la ședințele de Guvern", a declarat președintele.


Totodat[, Klaus Iohannis a criticat intenția liderilor PSD de a promova o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.


"Ar fi o eroare gravă. O astfel de OUG pe amnistie și grațiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România", a subliniat șeful statului.


Reamintim că președintele Klaus Iohannis se află în cea de-a doua zi a vizitei sale la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa-Africa.


Potrivit Administrației Prezidențiale, forumul își propune să consolideze parteneriatul pe termen lung al Uniunii Europene cu continentul african și va pune accent pe stimularea investițiilor sustenabile, crearea locurilor de muncă și pe avansarea cooperării în era digitală.


Totodată, este vizată impulsionarea implicării sectorului privat și fructificarea oportunităților de dezvoltare oferite de continentul african, în special în domeniul noilor tehnologii și al digitalizării.


La forum vor fi reprezentate la nivel înalt statele membre UE, ale Uniunii Africane, instituțiile europene, precum și instituțiile financiare internaționale. Vor participa reprezentanți ai mediului de afaceri de pe cele două continente, în special din domeniul inovației, digitalizării și start-up-urilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0117 secunde