Klaus Iohannis, vizită oficială la Cernavodă. „Luni mă voi întâlni cu partidele parlamentare”

388
Klaus Iohannis, vizită oficială la Cernavodă. „Luni mă voi întâlni cu partidele parlamentare” - fondiohanniscernavoda-1633630216.jpg
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut joi o vizită oficială la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă pentru a marca 25 de ani de funcţionare a Unităţii 1 din cadrul centralei. În deschiderea evenimentului, Iohannis a vorbit despre cât de importantă este producerea de energie nucleară pe care o dezvoltă Centrala de la Cernavodă.

„Am ţinut în mod special să revin aici pentru a marca cei 25 de ani de funcţionare a Unităţii 1 a Centralei Cernavodă. Dorim ca această Unitate să contribuie în continuare la securitatea energetică a ţării noastre. Transmit felicitări specialiştilor care şi-au adus contribuţia de-a lungul celor 25 de ani la performarea acestui reactor. Eforturile dumneavoastră sunt recunoscute la nivel internaţional. Obiectivul energetic nuclear al României este un obiectiv strategic de asigurare a securităţii pe plan naţional şi regional. Avem nevoie de noi capacităţi energetice din diverse surse bazate pe tehnologii moderne. România are potenţialul de a deveni un jucător important în domeniul energiei. Este modul prin care putem schimba profilul energetic actual al României şi să devenim un exportator de energie în regiune”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele țării şi-a continuat discursul despre importanţa energiei nucleare care este produsă cu ajutorul Centralei de la Cernavodă.

Şeful statului a precizat că economoia din ţara noastră trebuie protejată şi pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie luate măsuri urgente.

„Voi solicita o intervenţie coordonată pentru adoptarea de măsuri active întrucât scumpirea energiei va fi resimţită. O astfel de problemă comună nu poate fi gestionată bine decât prin soluţii comune. Este foarte importantă legea consumatorului vulnerabil. O lege care oferă un mecanism stabil. Ordonanţa de Urgenţă privind compensarea facturilor clienţilor casnici este binevenită. Sunt necesare măsuri eficiente care să protejeze şi economia, firmele şi companiile mari a căror productivitate este puternic afectată prin scumpirea produselor energetice. Atrag atenţia autorităţiilor cu atribuţii în domeniu că sunt necesare soluţii cu caracter durabil pentru a nu genera alte probleme mai serioase sau mai costisitoare. Mesajul meu este să continuaţi prin profesionalismul dumneavoastră să menţineţi acelaşi nivel de excelenţă în performanţă. Vom reuşi să ne asigurăm că energetica nucleară românească va progresa în continuu. Multă sănătate!”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

„Încercăm să găsim o ieșire din această criză”

După ce şi-a încheiat discursul despre Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă, Klaus Iohannis a amintit şi despre întâlnirea pe care urmează să o aibă cu partidele parlamentare pentru propunerea noului premier.

Iohannis a precizat că aceste consultaţii vor avea loc săptămâna viitoare, luni, începând cu ora 12.00.

„Pașii constituționali sunt bine cunoscuți. Voi invita partidele parlamentare la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi, mai responsabili să găsim o ieșire din această criză. Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând de la ora 12.00, voi avea consultări cu partidele parlamentare. Sincer, nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern. Suntem în plină pandemie, în plin val patru, pentru că prea puțini români s-au vaccinat, suntem într-o criză a prețurilor la energie, care nu a fost generată de noi, suntem aproape în pragul iernii și sunt nenumărate probleme care trebuie rezolvate de un guvern cu puteri depline. Cu maturitate și calm trebuie să găsim soluții pentru această criză guvernamentală”, a spus președintele.

Iohannis a mai spus că orgoliile unor partide parlamentare au făcut ca Guvernul Cîţu să cadă.

„Probabil majoritatea, dragi români, ați aflat că a avut loc o moțiune de cenzură și guvernul a fost dărâmat de unii politicieni care au dorit să arate pur și simplu că au voturi suficiente ca să dărâme guvernul. Nu au nicio gândire pentru ce urmează după și evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România și pentru români”, a încheiat preşedintele României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.671 secunde