Klaus Iohannis: ”Tot mai mulți oameni vor să se vaccineze. Sperăm ca la vară să terminăm pademia”

Marţi, 19 Ianuarie 2021
123
Președintele Klaus Iohannis a vizitat, marți, centrul de vaccinare de la Romexpo, cel mai mare din țară, și a spus că e bucuros să constate că tot mai mulți români vor să se vaccineze, ceea ce ne face să sperăm la o revenire la viața normală, din vară.


Iohannis a spus că în centrul de vaccinare de la Romexpo pot fi vaccinate 3.000 – 4.000 de persoane pe zi.


„Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine și în săptămânile și în lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare. Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe le efectiv. Foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze”, a spus Iohannis.


Președintele a precizat că centrele de vaccinare vor crește gradual capacitatea, pentru că vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin.


„Noi avem cu toții speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie”, a mai spus Klaus Iohannis.


„Până când vom avea foarte mulți oameni vaccinați este nevoie de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricțiile, de cealaltă parte, un număr important, 60 - 70 la sută din populație trebuie să fie vaccinată și atunci dacă facem lucrurile așa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viață normală”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2499 secunde