Klaus Iohannis: Sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi decât după sănătatea românilor

132
Klaus Iohannis: Sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi decât după sănătatea românilor - klausiohannis-1591887491.jpg
Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi că unii politicieni mai mult fug după voturi decât după sănătatea românilor, atunci când susțin că este nevoie ca specialiștii să vină cu dovezi privind necesitatea prelungirii stării de alertă, conform Agerpres.


"Sunt unii politicieni care, probabil, mai mult fug după voturi decât după sănătatea românilor, care spun că putem să ne relaxăm cu totul și că nu este nevoie de aceste măsuri și că să vină specialiștii cu dovezi. Ce fel de dovezi așteaptă, altele decât cele care sunt comunicate zilnic? 237 de noi infectați (de coronavirus - n.r.) de ieri până astăzi, peste 150 de persoane la terapie intensivă acum, la momentul în care vorbim. Avem iarăși, din păcate, noi și noi decese. Epidemia este între noi. Virusul este în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două", a declarat Iohannis.


Șeful statului a făcut apel la luarea de măsuri care permit autorităților să acționeze în contextul pandemiei de COVID-19.


"S-a constatat peste tot că, atunci când încep să intre în vigoare măsurile de relaxare, numărul de persoane infectate crește un pic, de asta tot reiau apelul meu spre protecție, atenție și luat măsuri care ne permit să acționăm", a spus Klaus Iohannis.


Anterior, el a declarat că este nevoie ca starea de alertă să fie prelungită, punctând că există motive practice în acest sens.


Joi după-amiaza, președintele Klaus Iohannis a depus coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990 și la Monumentul "Kilometrul zero al democrației", cu prilejul marcării a 30 de ani de la "Fenomenul Piața Universității" și Mineriada din 1990.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6238 secunde