Klaus Iohannis și Boris Johnson vor avea o discuție telefonică. Vor vorbi despre românii din Marea Britanie

93
Klaus Iohannis și Boris Johnson vor avea o discuție telefonică. Vor vorbi despre românii din Marea Britanie - klausiohannis-1566918570.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul britanic, Boris Johnson, vor avea în această seară o convorbire telefonică, potrivit unor surse oficiale.


Cei doi oficiali vor discuta despre Brexit și protejarea intereselor românilor din Marea Britanie, după ce această țară va ieși din Uniunea Europeană.


Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spunea ieri că partea britanică a cerut o discuție telefonică cu Klaus Iohannis și că aceasta ar urma să aibă loc "într-o perioadă forte foarte apropiată".


Mihalache a explicat și de ce între București și Londra nu se poartă discuții pentru o vizită a lui Iohannis la Londra.
"Deocamdată situația din Marea Britanie este foarte fluidă, după cum fluide sunt și negocierile pe care Marea Britanie le poartă cu UE în vederea Brexitului și atunci evaluarea noastră, a misiunii diplomatice, a fost să menținem nivelul relațiilor foarte ridicat, dar nu neapărat să facem acest exercițiu care la ora asta ar putea să fie mai degrabă de imagine", a spus el.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8209 secunde