Klaus Iohannis: "Premierul încalcă flagrant Constituția"

191
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis susține că refuzul premierului Dăncilă de a se consulta cu el în ceea ce privește problema comisarului european, care vizează reputația țării noastre, reprezintă o încălcare flagrantă a Constituției și afectează grav credibilitatea României.


"Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Președintele României pe o problemă care vizează reputația țării noastre este o încălcare flagrantă a Constituției. Gestul premierului arată, totodată, diletantismul și o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpățânarea prim-ministrului de a-și susține prietenii politici pentru o funcție în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eșec uriaș și riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către țara noastră", a afirmat Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.
El i-a transmis premierului să nu mai riște credibilitatea țării pentru interese meschine de partid.


"Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene! Îi cer din nou premierului să respecte Constituția și legile țării și să facă o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european, doar în urma consultării cu Președintele României și după obținerea avizului Parlamentului", a adăugat șeful statului. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4705 secunde