Klaus Iohannis: O să încerc o mediere între Guvern și BNR

160
Klaus Iohannis:  O să încerc o mediere între Guvern și BNR - iohannissibnr-1524579747.jpg
 Președintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, că va încerca o mediere între Guvern și Banca Națională a României și că îi va chema la Cotroceni și pe unii, și pe alții în zilele următoare.

"Am decis să încerc o mediere între Guvern și BNR. În zilele următoare îi voi invita și pe unii, și pe alții la Cotroceni ca să vedem unde sunt, de fapt, problemele și de ce nu se înțelege care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăți situația. Sper să reușim să ajungem cumva la un numitor comun", a spus șeful statului, arătând că ambele părți vor fi invitate concomitent la discuții.

Iohannis a precizat, în context, că s-a mers cam departe cu unele afirmații destul de contondente în ultima vreme. El a amintit că, încă de la început, a atras atenția că aceste politici salariale și fiscale vor produce dezordine, deoarece nu au existat studii de fundamentare serioase, negocieri cu partenerii sociali, și au fost trecute în forță prin Parlament.

"După unele creșteri salariale la unele categorii, iată că a apărut o inflație care practic a și anulat acele creșteri salariale, dobânzile au crescut în continuare, românii care au credite la bănci se uită cu siguranță cu îngrijorare la această evoluție. Ea încă poate fi corectată, dar nu de la BNR, nici de la investitori, nici de la firme ci de la Guvern. Guvernele PSD nu au înțeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică. Au trecut cu lejeritate peste argumentele opoziției, peste argumentele mele și iată că suntem într-o situație care, repet, poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult ea va duce la dezechilibre care se vor perpetua în timp", a mai spus președintele Klaus Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7436 secunde