Klaus Iohannis, întâlnire la Casă Albă cu Donald Trump

154
Klaus Iohannis, întâlnire la Casă Albă cu Donald Trump - iohannis43765400-1565161208.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump îl va primi pe președintele Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 20 august 2019, anunță oficialii americani. De asemenea, și Administrația Prezidențială confirmă că președintele Klaus Iohannis va efectua, pe 19 și 20 august, o vizită la Washington, la invitația omologului american, Donald Trump, scrie romaniatv.net


Președintele Klaus Iohannis va fi primit de omologul său din SUA, Donald Trump, la Casa Albă, pe 20 august, a anunțat Casa Albă, printr-un comunicat. 


Cei doi lideri vor discuta despre cea mai bună abordare a provocărilor de securitate comune cu care se confruntă SUA și România și despre căile de a promova parteneriate energetice și comerciale bilaterale și echitabile.

Vizita survine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului și 15 ani de apartenență la NATO, notează Casa Albă.

Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să sărbătorească aceste aniversări importante împreună cu președintele Iohannis, menționează președinția americană în încheierea comunicatului.

În urmă cu doi ani Klaus Iohannis se întreținea cu Trump pe peluza Casei Albe. Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump și ceea ce trebuia să fie inițial o vizită de lucru s-a transformat într-o vizită oficială, pentru că după întâlnirea privată, cei doi au participat la o conferință comună de presă. Au fost multe teme abordate, dar președintele american a avut un mesaj special și în privința luptei anticorupție Romania. A lăudat eforturile făcute la București și a punctat că Washingtonul știe tot ce se întâmplă la noi din acest punct de vedere.

Conform tradiției de la Casas Albă, Klaus Iohannis a fost întâmpinat la intrarea în reședința oficială chiar de omologul său Donald Trump. În stilu-i caracteristic, liderul de la Washington i-a strâns puternic mâna președintelui român după care cei doi au intrat în clădire, nu înainte ca Trump să-l bată prietenește pe umăr. Președintele României a semnat apoi în cartea de onoare, iar câteva minute mai târziu, cei doi șefi de stat făceau primele declarații.

"Vă mulțumesc foarte mult, este o mare onoare să vă primesc, un aliat adevărat, o țară minunată, o relație care devine din ce în ce mai bună. Vă mulțumesc mult că sunteți aici", a spus Donald Trump în fața presei.

"Mulțumesc mult, domnule președinte, este o mare plăcere și o onoare să fiu aici și abia aștept să începem discuțiile despre parteneriatul nostru", i-a răspuns președintele Klaus Iohannis.

"Este un parteneriat măreț!", a ținut să adauge Donald Trump.

O nouă strângere puternică de mână a încheiat scurtele declarații, iar 45 de minute mai târziu, a urmat conferința de presă comună. Poate unul dintre cele mai așteptate mesaje de la Casa Albă a fost cel privind lupta anticorupție din România, în privința căreia Donald Trump a avut numai cuvinte de laudă.

"Noi susținem puternic România și desigur susținem și această luptă împotriva corupției, o vom susține mereu și îl susținem pe președintele vostru. Cred că a făcut o treabă minunată, este foarte popular, este determinat, lucrează din greu... Știm tot ce se întâmplă în România. Va câștiga bătălia, o va câștiga, are sprijinul nostru", a declarat președintele Trump.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3527 secunde