Klaus Iohannis: În politica externă a României nu este loc de amatorism

343
Klaus Iohannis:  În politica externă a României nu este loc de amatorism - iohannisdiplomati-1535463873.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că în politica externă a României nu este loc pentru "experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice".

"Stabilitatea și predictibilitatea politicii externe a României sunt esențiale pentru credibilitatea noastră ca actor extern. În politica externă a României nu e loc pentru experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice, pentru că toate acestea sunt foarte păguboase pentru interesele și obiectivele noastre naționale", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres, la întâlnirea cu șefii de misiuni și consulii generali, cu prilejul Reuniunii anuale a diplomației române.

În plus, el a arătat că de la reuniunea anterioară relațiile internaționale nu s-au ameliorat, menționând că se mențin în continuare riscurile, amenințările și provocările, la care s-au adăugat noi evoluții, unele îngrijorătoare, atât în vecinătatea României, cât și la nivel global.

Șeful statului a subliniat importanța anului 2018 pentru România.

"Este pentru noi un an important, din cel puțin două perspective. Pe de o parte, 2018 este anul Centenarului României Moderne, care înseamnă pentru noi nu atât analize retrospectiv-istorice, cât, mai ales, proiecții de viitor. Pe de altă parte, este anul pregătitor al celei mai importante misiuni pe care România o va exercita de când a devenit stat membru al Uniunii Europene - Președinția Consiliului Uniunii, în primul semestru al anului viitor", a mai spus Klaus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5422 secunde